No Title
cv: 5977 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Inhuuropdracht
Amsterdam
Januari 2010
Java / Development opdracht

Opleiding:
2004 Sun Certified Programmer for the Java 2 Platform 1.4 (Sun microsystems) (diploma, score 81%)
2003 inleiding verzekeringstechniek (Actuarieel Instituut) (diploma)
2002 financiële rekenkunde (Actuarieel Instituut) (diploma)
2001 opleiding: Java-programmeur (DSA Services B.V.) (diploma)
2001: cursus communicatie voor ICT (Kenneth Smit) (diploma)
1991 - 1999: rechten (Universiteit van Amsterdam) (102 / 168 studiepunten, geen diploma)
1987 - 1989: informatica (Vrije Universiteit Amsterdam) (geen diploma)
1987 : VWO-diploma (wiskunde, natuurkunde, economie)

Talenkennis:
Engels : mondeling goed, lezen en schrijven zeer goed
Frans : mondeling, lezen en schrijven redelijk
Duits : mondeling, lezen en schrijven redelijk

Programmeertalen / -omgevingen
Java (Applets, Swing, AWT, Visual Age, Jbuilder, Eclipse), Delphi(1, 2, 5), Pascal, Windows (95, 98, NT, XP), Office (Word, Excel, Lotus Notes), HTML, XML, SQL, Rbase, Javascript, Basic, C, Assembler, diverse audio- en videobewerkingsprogramma's

Werkervaring:
2004 - heden: Java-programmeur bij Factium B.V., Hilversum (billing company).
Werkzaamheden:
* bouwen van een applet die de voortgang van verschillende processen weergeeft en kan starten. Het versturen van een grote (in de orde van 100.000 stuks) bulk rekeningen bestaat enkele tientallen stadia: samenvoegen van database bestanden, genereren van .pdf bestanden, het versturen van een email naar de drukkerij etcetera. De door mij geschreven GUI haalt relevante informatie uit een Oracle-database, en geeft aan de hand daarvan de processen weer. Omgekeerd kunnen via de GUI gegevens in de database worden bijgewerkt. De processen kunnen (door middel van een Java-SOAP connectie) via de applet worden gestart.
De applet heb ik geschreven met de Eclipse IDE, maakt gebruik van Swing, properties-files, JSP en SQL en is gedocumenteerd met Java-doc.

2001 - 2003: programmeur bij Hewitt | Heijnis en Koelman, Diemen (pensioen-en HRM adviesbureau).
Werkzaamheden:
* het aanpassen van bestaande, in Delphi 1, 2 en 5 geschreven pensioenplanners. Dit is één van Hewitts voornaamste produkten. Het geeft een voorspelling met bijbehorende grafieken van inkomsten. De opzet van de laatste versie is in Delphi 5 geschreven, volgt het Model-View-Controller model en bestaat uit 90 units.
Omdat de pensioenregelingen van bedrijven zeer veel van elkaar verschillen, wordt telkens voor elk bedrijf het programma grondig aangepast; dit duurt enkele maanden. Het bestaat zowel uit financieel-rekenkundige als uit user-interface programmeerwerkzaamheden.
* vijf maanden heb ik full-time besteed aan het maken van een nieuwe pensioenplanner in Java. Deze heb ik geheel zelfstandig van de grond af aan geschreven. Het bevat alle functionaliteit van de Delphi-planner, en nieuwe inzichten in zowel de programma-technische opzet als de user-interface zijn er in verwerkt.
Het programma is een JRE-1.4.3 applet en bestaat uit 3500 regels verdeeld over 60 classen, en is volledig object-geörienteerd. De GUI is opgebouwd uit Swing-componenten, en heeft een geavanceerd systeem om de gebruiker te sturen en foute invoer te voorkomen.
De applet maakt onder andere gebruik van XML en HTML.
* het maken van verschillende programma's in Java voor het berekenen van AOW-, WAO- en ANW-uitkeringen
* een zogenaamde 'leaseplanner' gemaakt. Dit is een applet die zowel de kosten van een lease-auto op grond van extra te betalen belasting, als die van een privé-auto op grond van afschrijving, verbruik etcetera berekent. De user-interface is een webpagina die is geschreven met HTML, php, css en Javascript.

2001 Junior programmeur (Delphi, Java) bij DSA Services, Capelle a/d Ijssel. Hier heb ik de veelgeprezen Java-opleiding aan de DSA-university gevolgd; ik ben geslaagd met het beste resultaat van de klas.
1991 - 1999 verschillende bijbanen naast studie: medewerker bioscoop (portier, zaalwacht, barkeeper), schilder-, timmer- en elektrawerkzaamheden, bezorger van levensmiddelen met auto
1988 - 1991: verkoper van schilderijen

Vrijetijdsbestedingen
Wandelen, fietsen, zwemmen, uitgaan, computer, films, muziek