No Title
cv: 5811 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Software engineer
Capelle a/d IJssel
01-jan-2011
Java ontwikkel opdrachten

2002 2006 HBO Informatie, Differentiatie Telematica, Hogeschool Rotterdam Behaald
2000 2002 Havo (Natuur en Techniek), Driestar College te Gouda Behaald
1996 2000 HAVO voor “Muziek en Dans" te Rotterdam
1988 1996 Basisschool Behaald

Operating Systems: Windows, Linux (RedHat, Debian, Ubuntu)
Programmeertalen: Java (J2SE) en Java (J2EE), C, C++ en C# .NET
API's / Technieken: JSP, Servlets, Spring MVC, Hibernate, Borland VCL, .NET Window Forms, ASP .NET, ADO .NET
Scripting / Diverse: PHP
Ontwikkelomgevingen: Eclipse IDE, Microsoft Visual Studio 2003 / 2005
Ontwikkeltools: XMLSpy

www.uwv.nl
Voor UWV is de vraag ontstaan om de gehoste applicatie Tridion met bijbehorende presentatiemachines te migreren van Getronics PinkRoccade naar IBM. Capgemini voert dit project (Killen & Migreren Cluster 4) uit in opdracht van IBM. Ik ben in dit project verantwoordelijk voor het voorinstalleren en configureren van de doelomgeving bij IBM. Daarnaast draag ik zorg voor een sluiten “go-live” draaiboek zodat de klant in één weekend gemigreert kan worden.
Gebruikte technieken: Tridion, MS SQL 2005Prince2 als projectmethodiek.
Periode: Van april 2008 tot/met juni 2008 (huidig project)
Werkgever: Huidige werkgever
www.ingrealestate.com
Voor ING Real Estate (Den Haag) was ik verantwoordelijk voor het implementeren van het functioneel ontwerp van het redesign van www.ingrealestate.com. Naast deze website heeft deze website nog eens 24 “subsites” voor andere landen met ieder haar eigen maatwerk behoeften. Als CMS is Tridion R5.2 gebruikt en de daarbij behorende VBScript code. Aan de presentatie zijde is gebruik gemaakt Java/JSP op een Apache Tomcat omgeving.
Gebruikte technieken: Java, JSP, Tomcat 5.5, VBScript, OO en Javascript.
Periode: Van november 2007 tot/met maart 2008
Werkgever: Huidige werkgever
www.tweedekamer.nl
Voor de Tweede Kamer der Staten Generaal in Den Haag ben ik voor een periode van 7 maanden verantwoordelijk geweest voor het technisch implementeren van nieuwe wensen aan zowel de internet als de intranet website. Hierbij werd veel maatwerk software gecodeerd, gebruikmakend van Java/JSP en Servlets/J2EE op basis van MVC 2. Daarnaast heb ik de intranetapplicatie gekoppeld aan de Active Directory van het Tweede Kamer domein.
Gebruikte technieken: Java, JSP, Tomcat 5.5 en 6, LDAP, RSS, OO, UML, XML, Javascript en AJAX.
Periode: Van maart 2007 tot/met oktober 2007
Werkgever: Huidige werkgever
PON Automobiel Handel
Bij PON automobiel handel moest data vanuit verschillende leveranciers bij elkaar gezet worden zodat een kwalitief NAW bestand werd opgebouwd. Dit werdt gedaan met behulp van software van Human Inference.

In dit project was ik verantwoordelijk voor het schrijven van SQL Server Stored Procedures die de data en software met elkaar koppelde. Daarnaast moest een applicatie geschreven worden die bepaalde taken uitvoerde op gezette tijden en/of op resultaten van vorige taken.
Gebruikte technieken: C# .NET 1.1, SQL 2000 en 2005, XML, Windows Message Queue (MSMQ).
Periode: Van februari 2007 tot/met maart 2007
Werkgever: Huidige werkgever
Hapgids / JustEat.nl
www.hapgids.nl is een online bestelsysteem voor het bestellen van eten bij restaurants bij de besteller in de buurt. Het koppelt de restaurants en afnemers samen, zodat er meer omzet gegenereerd kan worden bij de (bezorg)restaurants.

Hapgids wilde naast de internet versie, het bestelsysteem op mineTV van KPN/MediaMall beschikbaar maken. Hierin was ik verantwoordelijk voor het omzetten van een Functioneel Ontwerp (bestaande uit gewenste schermen en applicatie flow) in een Technisch Ontwerp en de realisatie daarvan. Tevens moest het systeem wel vernieuwend zijn m.b.t. de gebruikte technieken.

Er is een OO model opgesteld en de lagen zijn zo onderverdeeld zodat het naast www.hapgids.nl kan draaien; uiteraard gebruikmakend van de bestaande restaurantdatabase.
Gebruikte technieken: C# .NET 2.0, MS SQL2005, ASP .NET 2.0, ADO .NET v. 2.0, HTML, Javascript en AJAX.
Periode: Van december 2006 tot/met januari 2007
Werkgever: Huidige werkgever
SWV Planhand
Voor samenwerkingsverband Noord-West Friesland (samenwerking tussen een drietal scholen in het voortgezet onderwijst) was er maatwerk software nodig m.b.t. administratie van de leerlingenzorg.
Ik heb deze webapplicatie ontworpen en ontwikkeld.
Gebruikte technieken: C# .NET 2.0, MS SQL2005, ASP .NET 2.0, ADO .NET 2.0, HTML.
Periode: Van oktober 2006 tot/met november 2006
Werkgever: Huidige werkgever
Track & Trace
D&T Logistics B.V., een containertransporteur te Rotterdam, wilde graag de actuele positie van haar wagenpark inzichtelijk maken. In dit traject, van ontwerp tot en met implementatie van Track&Trace product bij opdrachtgever, was ik hoofdaannemer. Verschillende andere partijen, die ik aanstuurde, zijn hier bij betrokken geweest om deze opdracht succesvol af te ronden.
Gebruikte technieken: GPRS, GPS, TCP, MySQL, Windows Forms, API, Linux, Windows.
Periode: 4 maanden
Werkgever: Minded
De UitgaansAgenda
T Mobile is geïnteresseerd in het leveren van de Uitgaansagenda site via hun WAP portaal.
Hierin ben ik verantwoordelijk geweest voor het implementeren van de koppeling van de Uitgaansagenda en T Mobile T zones.

Belangrijk hierin was om de usability zo goed mogelijk te maken voor verschillende mobiele telefoons. Ik werkte daarbij met een Nokia simulator en een Sony Ericsson telefoon om de WAP site te testen.
Gebruikte technieken: J2EE (SOAP), XML, WAP, HTTP, Linux, Apache Tomcat.
Periode: 6 maanden
Werkgever: Minded
De UitgaansAgenda
Voor DigiNLMedia heb ik alle dynamische onderdelen in de website www.deuitgaansagenda.nl ontwikkeld. Daarnaast heb ik het ontwerp en implementatie uitgevoerd van een importmodule die van verschillende bronnen (XML, HTTP requests en CSV bestanden) data kan extraheren.
Gebruikte technieken: PHP / MySQL.
Periode: 3 maanden
Werkgever: Minded