No Title
cv: 5670 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Ontwikkelaar Personeels-Informatiesysteem (ERIS)
Helmond
per direct voor max 32 uur
specialist in visual basic 6 en VB.Net. Ervaring met management en projectopdrachten.

Opleidingen:
1985 - 1991: HAVO, Dr. Knippenbergcollege te Helmond. Diploma behaald.

1991 - 1997: HEAO Bedrijfseconomie, Hogeschool Eindhoven te Eindhoven. Diploma behaald.
Cursussen

Automatisering: Lotus 1-2-3, Excel, word, Access, Visual Basic, Finitron, Multivers, dBase, SQL, WP, MS-dos, BOS, SDW, SPSS, MFG-pro
Overige: Communicatiemanagement, Milieumarketing, NIMA-A

Werkervaring:
2001 - heden: Eigenaar NextMove Solutions (fulltime)
Werkzaamheden: ontwikkelen van software. Administratief organisatorische projecten.
Eigen ontwikkelde Producten: Sifac: Factuurprogramma voor kleinere ondernemingen
Eris: Personeels informatiesysteem
RISC: Registratie- en informatiesysteem voor
Contractenbeheer.

2002 - 2007: Boekhouder, Bouman advocaten C.S. (6 uur per mnd)
Werkzaamheden: Administratie, jaarrekening.

1999 - 2002: Bedrijfsleider/eigenaar, Broenen & van Boxtel (fulltime)
Werkzaamheden: administratieve organisatie opzetten, administratie, facturering, inkoop,
verkoop, verzekeringen, externe contacten onderhouden en debiteuren- en crediteurenbeheer.
1999: Manager Verhuur, Ligtvoet BV (fulltime)
Werkzaamheden: administratie en facturering verhuurpark, uitbreiden en ontwikkelen van
managementinformatie, financiering, begroting, verzekeringen, externe contacten onderhouden en aanspreekpunt ad-hoc problemen.

1997 - 1998: Medewerker financieel beheer, gemeente Deurne (fulltime)
Werkzaamheden: project mbt financierings- en rentebeleid, vermogensbeheer en geldstroombesturing. Begroting en jaarrekening.

Overige informatie

* Hobby's : Sporten, reizen
* Talenkennis : Nederlands, Engels, Duits
* Referenties : Beschikbaar na overleg

Projecten

2001 - 2002: Ligtvoet BV
Omzetting verhuur-administratie in onderhouds-administratie

2002 - 2002: PZ Support
Ontwikkeling Personeels-Informatiesysteem (ERIS)
Programmeertaal: Visual Basic 6
Database : ms-access

2002 - 2003: Ligtvoet BV
Opzet afdeling contractenbeheer
Programmeertaal: VBA
Database : ms-access

2003 - 2003: Ontwikkeling SIFAC
Ten behoeve van diverse kleine ondernemingen een simpel factuurprogramma ontwikkeld.
Programmeertaal: Visual Basic 6
Database : ms-access

2004 - 2008: Ligtvoet BV
Ontwikkeling RISC
Paslijsten maken in Excel (VBA)
Produktieplanning in access (VBA)
Prijslijsten in Excel
Programmeertaal: Visual Basic 6, ASP, VBA
Database : ms SQL-server 2000, MySQL

2006 - 2006: VBI
Ontwikkeling WK-pool programma
Programmeertaal: Visual Basic 6
Database : ms-access

2007 - 2007: Flok BV
Ontwikkeling programma tbv project-administratie. (In navolging hiervan zal in 2008 een
ERP-systeem worden ontwikkeld in eigen beheer)
Programmeertaal: Visual Basic 6
Database : ms-access

2007 - 2008: Condor
Programmeertaal: VB.NET
Database : ms-access, ms SQL-server 2005
ERP-systeem waarbij veel componenten zelf zijn ontwikkeld. Onder andere:
- Menu, toolbar en statusbar met transparantie, diverse vormen en gradiëntkleuren
- Hoofdmenu-tool; Om op eenvoudige wijze een hoofdmenu met submenu's samen te stellen. Dit met diverse vormen, tranparantie en gradiëntkleuren
- Speciale textboxen; Hierbij kun je de kleur van de rand zelf instellen. Verder kunnen er buttons in zichtbaar worden gemaakt om gegevens uit een grid(in nieuw formulier) te kiezen, opmerkingen in een grid te plaatsen of nieuwe unieke nummers te genereren. Verder hoeven kolomnamen van de database maar vermeld te worden in de eigenschappen van deze textboxen, en deze worden automatisch gekoppeld aan de database.
- Datagridcontrols; de bovenvermelde speciale textboxen voor in een datagrid.
- Buttons: Ronde rectangle buttons met gradiëntkleuren
- Scanprogramma; Om documenten te scannen, waarbij individueel gescande documenten worden samengevoegd in één bestand. De bestanden kunnen automatisch worden opgeslagen onder een vooraf gespecificeerde naam. Deze wordt ingegeven bij het aanroepen van het programma.
- Speciale labels; Deze kunnen automatisch door de database gevuld worden door de afhankelijke speciale textboxen vast te leggen en de database kolommen.

Projectomschrijving ontwikkelde producten in eigen beheer

RISC
Probleem:
Gegevens van belanghebbenden en middelen konden niet meer overzichtelijk beheerd worden.
Het bedrijf is werkzaam in de revalidatiebranche. Er zijn contracten met gemeenten afgesloten voor het leveren van revalidatiemiddelen. De gemeenten kopen het onderhoud van de gekochte middelen af door periodiek een bedrag voor onderhoud te betalen. Om de juiste bedragen in rekening te kunnen brengen, dient per middel geregistreerd te worden waar het zich bevindt. Dit werd gedaan in excel. Maar het uitstaande middelen bestand werd steeds groter. Er dienden gegevens van zo'n 7.000 middelen beheerd te worden. Om periodiek de facturen te maken was iemand zo'n 2 weken bezig om alle gegevens te controleren. Bovendien werd het steeds moeilijker om vragen van gemeenten direct op te kunnen lossen.

Oplossing:
Om het probleem op te lossen heb ik RISC ontwikkeld. Dit staat voor registratie en informatiesysteem contractenbeheer. Inmiddels worden zo'n 40.000 middelen beheerd door middel van RISC. Het systeem is server-based en draait op een SQL-server 2000. Aan de ene kant worden gegevens van middelen en belanghebbenden gekoppeld door middel van contracten. De middelen hebben hierbij unieke nummers waarop gezocht kan worden. Aan de andere kant kunnen overzichten, facturen en managementinformatie in een handomdraai worden gegenereerd. Zo is er een efficiëncy slag gemaakt. Was eerst 1 persoon fulltime bezig om 7.000 middelen te beheren. Nu worden 40.000 middelen beheerd door 2 personen, waarbij hun takenpakket ook nog veel uitgebreider is. Daarnaast kunnen gemeenten via internet ook RISC raadplegen. Het voordeel hierbij is dat ze zelf geen registratie meer hoeven bij te houden van hun uitstaande middelenbestand. (Als ze dit al deden). De gedachte achter het ontwikkelen van RISC is dat het gebruiksvriendelijk en makkelijk te gebruiken is. Daarom is er een menustructuur gemaakt met raadplegen, toevoegen en muteren. Gebruikers kunnen het nu gebruiken met minimale uitleg. De laatste tijd zijn er nog allerlei uitbreidingen geweest in RISC omdat er steeds meer gebruikers zijn bijgekomen met hun eigen wensen. Zo is er een activa-registratie gemaakt. Hierbij worden middelen met hun aanschafwaarde en economische levensduur geregistreerd. Periodiek worden de afschrijvingen automatisch doorgeboekt. Verder is er een produktie-planning gemaakt. Door het ingeven van orders wordt er automatisch een dag van verwerking gegeven op basis van het ingegeven aantal beschikbare uren. Ook kunnen terugkoopverklaringen worden gemaakt en afkeurrapporten. Dit zijn handelingen van andere afdelingen die de gegevens van middelen en belanghebbende uit RISC nodig hebben.

ERIS
Probleem:
Een uitgebreid personeels- en informatiesysteem is erg kostbaar. Daarnaast zitten er functies in die overbodig zijn, maar wel voor betaald wordt. De vraag was of er een op maat gemaakt produkt gemaakt kon worden dat betaalbaar is.

Oplossing:
Hiervoor heb ik ERIS ontwikkeld. Gegevens van werknemers worden vastgelegd. Ook worden verlofmeldingen en ziekmeldingen geregistreerd. Door de vastgelegde gegevens kunnen uitgebreide overzichten en management-informatie worden gemaakt die nodig zijn om een effectief personeelsbeleid te voeren. Daarnaast is er de mogelijkheid om gegevens van kandiaten vast te leggen. En deze met een bepaald functieprofiel te matchen.

Sifac
Probleem:
Veel kleine ondernemingen maken facturen in Word of excel. Naar verloop van tijd is er geen inzicht meer in openstaande posten en wat er gefactureerd is.

Oplossing:
Hiervoor heb ik Sifac ontwikkeld. Het is een programma waarmee offertes en facturen gemaakt kunnen worden. Verder kunnen openstaande posten beheerd worden en aanmaningen worden gemaakt.
Als uitbreiding op Sifac kan er een complete grootboekadministratie worden gevoerd. Hierbij worden bijvoorbeeld voorraadmutaties automatisch geboekt bij facturering, en worden openstaande posten automatisch bijgewerkt in het bankboek. Verder is er nog een kasboek, memoriaal en inkoopboek.


Tools, vaardigheden

- Visaul basic 6
- Excel (VBA)
- Word (VBA)
- Access(VBA)
- VB.Net
- SQL-server
- MySQL
- HTML

ASP en C# kan ik lezen, maar heb er nog niet zoveel ervaring mee

Bij het ontwikkelen van software heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van visual basic 6. Mijn specialisatie ligt vooral op het procedurele vlak gezien mijn achtergrond. Ik kijk dan ook altijd eerst naar de procedures in een bedrijf, voordat ik over ga op het functionele ontwerp. Door het rekening houden met de procedures verloopt de acceptatie beter. Sinds 2006 ben ik me gaan ontwikkelen op het gebied van .NET. Mijn huidige applicaties worden nu omgezet in VB.NET. Ik heb me vooral verdiept in component-ontwikkeling omdat je hiermee een eigen identiteit aan een applicatie kunt geven.