No Title
cv: 5664 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Software architect
Amsterdam
01-aug-2011
Opdracht

Opleiding: en certificering
- Okt 2005: Certificering als IBM Certified Solution Developer WebSphere Portal 5.1.
- Dec 2003: Certificering als SUN Certified J2EE Architect.
- Sep 1983 - Sep 1984: 2e jaar studie informatica, Vrije Universiteit Amsterdam.
- Sep 1983: Afgestudeerd in hoofdvak wiskunde met bijvak informatica, Rijksuniversiteit Utrecht.


Technische kennis
- Modellering: RUP, UML, MDA
- Open source frameworks/componenten: Spring, Hibernate, Struts, Maven, Contiuum, Commons, Log4j, JUnit
- Programmeertalen: Java, Delphi, C++
- Applicatie servers: Websphere, Tomcat, JBoss
- Databases: Oracle, MySql
- Operating systems: Windows, Linux, HP UX

Sep 2006 - heden. Bij het TNO Information Office worden leads, prospects en potentiële projecten in een eigen systeem beheerd, terwijl de project-administratie in SAP wordt gedaan. De ontwikkelde Digitaal Project Formulier applicatie vervult een brugfunctie tussen de twee en beoogt standaardisatie in werkprocessen af te dwingen. Ik was verantwoordelijk voor de architectuur van DPF en vervulde de rol van team-lead. Er is gebruikt gemaakt van RUP als ontwikkelmethode. Implementatie is gebeurd met o.a. Struts en Hibernate.

Jan 2007 - heden. Voor de Java/Websphere discipline binnen de afdeling IBM Solutions van InterAccess heb ik inhoud gegeven aan de rol van kenniscoördinator door het organiseren van kennissessies, het voeren van sollicitatiegesprekken en het coachen van junior ontwikkelaars. Het laatste is vooral gebeurd via een workshop, waarin men met Struts, Spring, Hibernate en webservices ervaring heeft kunnen opdoen. De resultaten zijn in het bootcamp van februari 2008 gepresenteerd.

Jul 2005 - Sep 2005. Voor een aantal beginnende Java ontwikkelaars is een intern trainingsprogramma opgezet ter begeleiding van de SUN certificering. In het kader hiervan heb ik een training gegeven.

Mar 2005 - Aug 2006. De afdeling Transaction Services Fulfilment maakt voor zijn backoffice-afhandeling gebruik van het workflow-pakket Staffware (nu Tibco). Daarmee kunnen op flexibele wijze en met een korte doorlooptijd nieuwe afhandelingsprocessen worden geïmplementeerd. Vaak is voor die processen interactie met achterliggende EIS systemen nodig. Ik heb hiervoor middleware ontwikkeld op basis van J2EE standaarden; via EJB's en webservices zijn systemen met klantgegevens ontsloten. Tevens heb ik de applicatie-archtitectuur voor de bijkomende formulier-verwerking ontworpen.

Dec 2004 - Feb 2005. De Knowledganizer is een door TNO ontwikkeld kennisbeheer systeem, waarvoor ook buiten TNO interesse bestond. Mijn taken waren: het tot commercieel product maken van dit systeem en ervoor zorgen dat het ook op het TNO intranet draait. Er zijn 2 versies van de applicatie. Een versie, die inmiddels op het intranet beschikbaar is, is database gebaseerd. De andere, die krachtiger is, werkt op basis van een semantisch netwerk. Ik heb eerst onderzoek gedaan naar de status van de applicatie en heb daarna vooral zorg gedragen voor testen, deployment, installatie procedures en documentatie.

Okt 2004 - Nov 2004. De crIAte J2EE ontwikkelstraat van InterAccess werd destijds verder uitontwikkeld op basis van de Rational toolset. Om crIAte (en met name het project console) te kunnen toetsen was het nodig een case in te brengen. Daarvoor is het IBM Plants By Websphere voorbeeld gekozen. Ik heb met RUP de requirements, een use case model en een analysis model opgesteld (een vorm van reengineering) om de repositories te kunnen vullen.
Electronic Data Systems

Apr 2003 - Sep 2004. Het Online Payment System werd een herschreven versie van een eerder gebouwde applicatie. Het doel ervan was om Internet bankieren voor wholesale klanten te realiseren. De ontwikkeling ervan was test gedreven, nightly builds werden gedraaid en OS software toegepast (Ant, JUnit, Struts). In mijn rol in dit project lag het accent op het toepassen van de OS componenten, waar binnen de bank nog weinig ervaring mee was.


ABN AMRO Bank:
- Sep 2002 - Mar 2003. De CAB (Customer Activity and Billing) applicatie is een centrale intranet applicatie, gebruikt door ABN AMRO vestigingen in het buitenland. Fakturering en verslaggeving m.b.t. transacties worden ermee gedekt. De buitenlandse vestigingen hebben lokale AS400 systemen, die data aanleveren aan het centrale systeem via MQ. Mijn rol behelsde de deployment van de applicatie en het afdwingen van standaarden m.b.t. ontwikkeling en change control. Later ben ik ook verantwoordelijk geworden voor de ontwikkeling van de Java/JSP web front-end en mede verantwoordelijk voor de MQ connectiviteit.
- Mei 2001 - Aug 2002. In het WeLPT (Web-enabled Loan Pricing Tool) project werd een intranet applicatie ontwikkeld om lening risico's te berekenen. Meerdere scenario's moesten doorgerekend kunnen worden. Initieel was er een business analyse rapport en een prototype Ms-Access applicatie met de meest gebruikte rekenregels beschikbaar. Ik heb de basis architectuur beschreven, de informatie-analyse gedaan, UML modellen ontwikkeld (met Select OMT) en de deployment van de applicatie in Websphere gedaan. De applicatie zelf is gebouwd door AAGITS in Pakistan, voorheen dochter van ABN AMRO.
- Apr 1999 - Apr 2001. Het REX (Research Extranet) applicatie onderhield een bibliotheek met business-research rapporten, real-time bijgewerkt door analisten en wereldwijd beschikbaar voor klanten. Die konden zich abonneren of rechtstreeks zoeken. De applicatie is ontwikkeld voor Investment Banking. Mijn rol was senior ontwikkelaar.
- Feb 1998 - Mar 1999. De SITE (Secure Internet Transactions Etc) applicatie is gebouwd voor Investment Banking om FX-transacties op een beveiligde manier te versturen. Ik heb zowel aan de front- als de back-end mee ontwikkeld. Als front-end werd een signed applet gebruikt, communicerend op basis van SSL. Aan de back-end kant werd deployment van java componenten gedaan op een van de eerste applcatie servers toen, Kiva, die nog niet J2EE-compliant was. De applicatie server benaderde een database en extraheerde koersen van een real-time feed.


1993 - heden. De Zebra Rijbewijs B en Zebra Bromfietsrijbewijs verkeerstheorie sites (ook beschikbaar via portal www.rijexamen.com) zijn Internet applicaties die mensen ondersteunen bij hun studie voor een rijbewijs. Er zijn ook versies voor BP gelicenseerd, de laatste in 2004. De applicatie gebruikt Stxx (een XML/XSL versie van Struts) als presentatie framework en een custom persistence laag op MySQL. Tevens zijn er CD-rom versies van de Zebra produkten beschikbaar in de detailhandel. Ik ben verantwoordelijk voor de software-architectuur en ontwikkeling van de produkten.

2005 - 2006. Op basis van sourcecode van Liferay portal heb ik een low budget webwinkel gemaakt (zie concept en demo). Ik ben nog op zoek naar een detailhandelaar, die er gebruik van wil maken.
The Database Approach (nu onderdeel van PBT Group South Africa)
o 1997. Het TJS (Traffic Journalling System) systeem voor Telkom South-Africa behelsde het verzamelen van data-verkeer informatie m.b.t. network-calls en het consolideren daarvan om voor fakturering gebruikt te kunnen worden. In het half jaar dat ik in Kaapstad woonde en werkte heb ik de front-end van dit systeem ontworpen en met Delphi gebouwd.
ING Bank

1985 - 1997. Mijn werk als analist/programmeur begon op het gebied van On Line Transaction Processing op Tandem computers. Later ontwikkelde ik client-server applicaties met PowerBuilder en Delphi. Tijdens het laatste jaar bij de ING Bank is mijn rol meer richting functioneel ontwerp opgeschoven.


1984 - 1985. COBOL programmering op BULL DPS 7.
Andere activiteiten