No Title
cv: 5602 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Senior Software Engineer
Goirle
01-mrt-2011
Java, WebSphere

Opleidingen
Naam opleiding Instituut Diploma/jaar
Reguliere opleidingen VWO-B Mill-Hill College 1983
Vakgerichte opleidingen AMBI : Basiskennis informatica 1 Basiskennis informatica 2 Basiskennis bestandsorganisatie Gegevensbanken Elementaire informatiekunde Inleiding programmatuur-ontwerp Programmatuur-ontwerp Programmatuurbouw methoden & technieken Datacommunicatie & netwerken Java Programmer XML transfomation with XSLT Chordiant Foundation Server Sun QA Training Chordiant London 2004 2007 2007

Ervaringsoverzicht
Functie / Rol ervaring Kennisgebieden
Software Engineer Applicatie Architect Integratie (B2B) Applicatie bouw Systeem bouw (Groot-) handelssystemen Inkoop Verkoop OrderEntry Facturatie Voorraad Productiesystemen Financiële Producten
Branche ervaring


Methoden en Technieken Ontwikkelomgevingen en tools
Java / J2EE J2SE / J2ME Junit Ant HTML / CSS JSP / Struts / JSF XML XSLT / Xpath WSAD / RAD UML Eclipse Equinox / OSGI / SMF Hibernate Spring Model Driven Development SmallTalk

Opdrachtgever De Lage Landen
Achtergrond De business unit Consumer Finance van De Lage Landen was bezig een generiek platform te ontwikkelen voor het aanbieden van verschillende financiële producten aan particulieren vanuit verschillende merken/labels.
Rol Als Senior Software Engineer, in een projectgroep van zo'n 25 personen, heb ik een belangrijke bijdrage geleverd bij het tot realisatie en de live-gang van de eerste versie. Daarnaast heb ik uit mijn ervaring een goede bijdrage kunnen leveren aan probleemstellingen mbt architectuur en de totstandkoming van benodigde interfaces.
Periode Vanaf 1 Mei 2007 tot op heden
Opdracht Realisatie van : - het generieke platform, - een website voor het aanbieden van een doorlopend krediet - benodigde interfaces obv webservices.
Omgeving Java, WebSphere, Oracle, J2EE, JSF, Ant, XML, WebServices,, MyEclipse, IBM Rational Software Modeler, Chordiant Toolset, Chordiant Foundation, Chordiant Advisor

Opdrachtgever IBS Belgie
Achtergrond IBS Belgie heeft een CRM applikatie gebouwd. Oorspronkelijk geschreven in Lotus Notes, maar recent omgebouwd naar een WebApplicatie. Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen er aanpassingen nodig zijn. In dit geval had de NMBS, Belgische Spoorwegen, verregaande wensen voornamelijk aangaande de User Interface.
Rol Programmeur.
Periode 2007/01 – 03
Opdracht Aanpassing van de User Interface volgens wens van de klant.
Omgeving Een WebApplicatie gebouwd op WebSphere, met J2EE, Struts en JSP's.


Opdrachtgever BeesdA2
Achtergrond BeesdA2 verzorgt de automatisering voor de Volvo-dealers in Nederland. Voornamelijk op AS400 met RPG. Volvo Zweden levert voor de dealers een auto-analyse-systeem voor in de werkplaats, VIDA. Dit systeem kan aan de auto's gekoppeld worden voor probleem-analyses, maar kan ook al door de receptionist gebruikt worden om een initiele probleem-omschrijving van de klant vast te leggen. Zo'n problem-analyse kan bestaan uit analyse-codes, artikel-codes en verrichtingen. Door VIDA te koppelen aan het dealer-systeem kan het de beschikbaarheid en prijzen van de artikelen tonen. Vanuit VIDA kan dan ook een werkplaats- en/of magazijnbon in het dealersysteem worden aangemaakt.
Rol Ontwerper, Programmeur.
Periode 2006
Opdracht Ontwerp en bouw van een VIDA-module voor het dealer-systeem, zodat het de gevraagde functies aan VIDA beschikbaar stelt in de vorm van webservices
Omgeving AS400 met daarop WebSphere. De VIDA-koppeling is gerealiseerd in ILE RPG en Java. De gevraagde functies aan in de vorm van J2EE webservices.

Opdrachtgever BeesdA2
Achtergrond BeesdA2 verzorgt de automatisering voor de Volvo-dealers in Nederland. Voornamelijk op AS400 met RPG. Op initiatief/verzoek van Volvo Nederland heeft BeesdA2 deelgenomen als pilot aan een project voor Electronische Facturering. De deelnemende partijen hierin waren : De Volvo-dealers als facturerende partij. De Lease-maatschappijen als “klant” van de dealers. Het RDC als syteem-eigenaar en dienst-aanbieder van het systeem
Rol Ontwerper, Programmeur.
Periode 2005
Opdracht Ontwerp en bouw van een Electronische Factuur adapter voor het dealer-systeem van BeesdA2
Omgeving AS400 met daarop WebSphere. De ROB-adapter is gerealiseerd in ILE RPG en Java. De ROB-adapter maakt gebruik van de J2EE webservices van het RDC-systeem.

Opdrachtgever MacIntosh Retail Group
Achtergrond De MacIntosh Retail Group wilde hun BI-database vullen met data van haar verschillende onderdelen. Meedere onderdelen maakten gebruik van de standaard pakketten van IBS. De BI-modules van de IBS-pakketten leverden de data aan in een AS400 database. Voor consolidatie moest deze data nog overgezet worden naar een Oracle-database. De MacIntosh groep koos voor een generieke oplossing door de BI-data uit de AS400 database om te zetten naar XML.
Rol Ontwerper, Programmeur.
Periode 2003
Opdracht Ontwerp en bouw van een BI-extender.
Omgeving AS400 geprogrammeerd in Java en XML.

Opdrachtgever Diverse klanten van IBS B.V.
Achtergrond In deze periode heb ik voornamelijk import-, export- en conversiefuncties gebouwd voor klanten van IBS die een van hun standaard pakketten hadden afgenomen.
Rol Programmeur.
Periode 2000 - 2002
Opdracht Ontwerp en bouw van de functies.
Omgeving AS400 waarop geprogrammeerd werd in RPG IV en ILE RPG.

Opdrachtgever Ruttchen
Achtergrond Ruttchen is een groep van Mercedes Dealers. Zowel personenwagens als vrachtwagens. In tegenstelling tot de meeste MB-dealers beschikte Ruttchen over een eigen Dealer Managemen Systeem, ADIS. Dit werd ook gebruikt door de dealergroep EMA. De automatiserings-afdeling van Ruttchen bouwd en onderhoud dit systeem.
Rol Analist, Ontwerper, Programmeur.
Periode 1995 - 2000
Opdracht Analyse, ontwerp en bouw van een vroeg CRM-systeem, toen nog Propect-systeem. Hierna vooral onderhoud/vernieuwing doorgevoerd aan ADIS. Mede door realisatie van een eigen programma-generator voor standaard programma's in RPG en ILE RPG.
Omgeving AS400 waarop geprogrammeerd werd in RPG IV en ILE RPG.

Opdrachtgever BSO
Achtergrond BSO realiseerde voor hun klant Muehlens een verkoop-analyse systeem met Windows Gupta. De rapportage-database was ondergebracht op een krachtige AS400. De verwachting was echter dat de SQL-queries, voor de rapportages door de gigantische grootte van de database, te lang zouden duren. Hiervoor vroeg BSO mij een query-generator te bouwen waarmee met gegenereerde RPG-programma's de query-tijd bekort kon worden.
Rol Ontwerper, programmeur
Periode 1994
Opdracht Bouwen van een query-generator in en voor RPG.
Omgeving IBM AS400 - RPG

Opdrachtgever Diverse klanten van Routine B.V.
Achtergrond In deze periode werden de meeste klanten uit het MKB voorzien van hun eerste automatisering. Dit werd uitgevoerd in grote maatwerk-projecten.
Rol Analist, Ontwerper, Programmeur.
Periode 1985 – 1994
Opdracht Analyse, ontwerp en bouw van voornamelijk groothandelssystemen. Deze werden voornamelijk opgebouwd uit de modules : Order-entry Facturatie Inkoop Voorraad Productie.
Omgeving IBM S/36 en AS400 waarop geprogrammeerd werd in RPGII, RPGIII, RPG IV en ILE RPG.