No Title
cv: 5132 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Project Architect / Implementor
Voorschoten
2010
IT functie bv. OR of industriële toepassingen (Ontwerp,C++, Java)

1975 - 1979 : Studie wiskunde TH Delft (kandidaatsexamen)
Vanaf het derde jaar ben ik student-assistent geweest bij de vakgroepen Numerieke Wiskunde en Informatica. In deze functie heb ik ook mijn vervangende dienstplicht vervuld. Mijn aanvankelijke afstudeerrichting bevond zich bij de vakgroep 'Theoretische Informatica'

1969 - 1975 : Gymnasium Beta
De vakken waren: Nederlands, Engels, Latijn, Wiskunde I en II, Natuurkunde en Scheikunde.

ASNI C
C++
Java / J2EE
Design Patterns, Multi-tier Patterns en Object Georienteerd Ontwerpen
XM:, DOM
Operations Research, Logistics and Planning (in samenwerking het NEA)
Industriële toepassingen
Assembler



2004-Heden
Ontwikkeling van zeer snelle en nauwkeurige kleursensor voor industriële toepassingen (denk bijvoorbeeld aan nieuwe Europese richtlijnen w.b. voedselkwaliteitscontrole waarbij kleurmetingen van groot nut kunnen zijn). De hardware wordt bestuurd d.m.v. een Java applicatie; de 'host' zelf, te weten een Atmel microprocessor, wordt bestuurd d.m.v. software geschreven in (ANSI) C, net zoals de besturingssoftware van de eigenlijke kleursensoren. Het geheel is productierijp en ondertussen geleverd naar tevredenheid aan een klein aantal klanten in de Botlek en in Duitsland.

Een tweede project is ontwikkeld bij het Nederlandse telecombedrijf Lijbrandt: dit bedrijf heeft een glasfiber netwerk aangelegd in de bollenstreek en breidt het tot op heden uit. Het netwerk bevat duizenden Cisco switches, ieder met acht to zestien poorten. Er wordt een (1) poort per huishouden gebruikt. Het ontwikkelde software systeem leest alle poorten van alle switches periodiek uit. Deze gegevens worden gebruikt om statistische data samen te stellen en rapportage te genereren in welke configureerbare vorm dan ook. Alle software is in Java ontwikkeld.

2003 - 2004: Werknemer KPN Mobile
Bij KPN Mobile ontwierp ik een migratietraject voor de legacy systemen die bij KPN Mobile in gebruik zijn inclusief de opvolgers van deze systemen in mijn functie als Senior Designer. De nieuwe systeemplatformen zijn allen J2EE georienteerd. Om de benodigde kennis op peil te brengen verzorgde ik een serie cursussen m.b.t. Design Patterns, Multi-tier Patterns en Object Georienteerd Ontwerpen.

2001 - 2003: Werknemer GEN (Nederland)
Bij GEN werkte ik aan een 'forecasting' systeem t.b.v. de geliberaliseerde energiemarkt. Energiebedrijven (met name elektriciteit) zijn zeer geinteresseerd in het verbruiksgedrag van hun afnemers/klanten. Kennis van dit gedrag helpt bij het al dan niet inkopen van hoeveelheden energie op de APX (Amsterdam Power Exchange). Een tekort aan energie, of een surplus, heeft vrij grote financiele gevolgen voor deze bedrijven.

2001 - 2001: Werknemer XHive (Nederland)
Zeer korte tijd bij XHive gewerkt. Ik zou me er bezig houden met het koppelen van een OO (Object Oriented) database (Objectivity) aan een systeem, geschreven in Java, dat XML documenten in 'DOM' (Document Object Model) vorm beheert.

1994 - 2001: Werknemer AND (Nederland)
Voor CHV, ABC en Covulatico een systeem ontworpen en geimplementeerd dat het 'vehicle routing' probleem optimaliseert. Dit probleem kent vele nare 'constraints', zoals capaciteits-, tijd-, en ad-hoc-restricties. Het systeem wordt gebruikt om veevoeders van de fabrieken naar de klanten (of transitopunten) in geheel West Europa te rijden.
Bovengenoemd systeem aangepast voor de stichting Ziekenvervoer Noord Nederland en de KLPD (Koninklijke Landelijke Politie Dienst) t.b.v. gevangenen vervoer van en naar rechtzalen, gevangenissen etc.
Het rechercheteam te Hoorn geassisteerd bij het oplossen van een moord. Tachograafgegevens van een vrachtwagenchauffeur zijn uitgezet op gedigitaliseerde wegennetwerken (zie 1985 - 1992) om de vermoedelijke posities van de vrachtwagen (en dus waarschijnlijk de chauffeur) te kunnen bepalen. Dit was een 'goodwill' project.
Ontwerp en implementatie van een nieuw 'primal/dual revised Simplex' procedure

1992 - 1994: Werknemer AND (Texas)
Verhuisd naar Dallas (TX) in opdracht van AND om aldaar een nieuwe vestiging op te richten en te helpen bij de implementatie van een 'revised simplex' procedure op vector machines van Convex, gevestigd vlakbij Dallas (in Richardson).
Optimaliseren van een rangeerprobleem voor Japanse personenauto's. Het betrof een probleem dat vanuit de universiteit van Bologne (Italie) bij AND terecht was gekomen.


1985 - 1992: Werknemer AND (Nederland)
Samen met vier vrienden het bedrijfje AND opgericht. Hieronder volgt een korte opsomming van een aantal produkten/systemen die ik (al dan niet met anderen) heb ontworpen en geimplementeerd:

Een 'small footprint' relationeel database systeem; het werkt op MS/DOS machines en vele Unix varianten. Het geheel kan aangestuurd worden door een SQL variant, CQL genaamd (C-like Query Language)
Verschillende toegepaste 'lossless' datacompressie methoden ontworpen en geimplementeerd.
Datacompressie uitgevoerd op het PTT (nu KPN) Nederlandse Postcode bestand.
Voor het Nederlands Bijbel Genootschap (NBG) de gehele Bijbeltekst gecomprimeerd en geindexeerd.
Idem voor de Oxford English Dictionary (past op een (1) CD/ROM)
Voor WAFI (Wessanen Animal Food Inc.) een 'blending' probleem opgelost en geimplementeerd. Het geheel wordt geoptimaliseerd d.m.v. een Simplex procedure.
Voor de Staatsdrukkerij een 'mutimodale routeplanner' ontworpen en geimplementeerd; 'multimodaal' houdt in, een route afleggen met een combinatie van resources (te voet, trein, bus, auto etc.)
Database systeem ontworpen voor het opslaan, wijzigen en beheren van wegennetwerken. De invoer kwam van het handmatig digitaliseren van wegenkaarten van de Cartografische Dienst te Delft.
Simpel 'text based' portable windowing systeem ontworpen en geimplementeerd t.b.v. de eigen applicaties die AND ontwikkelde. Het geheel werkte onder MS/DOS, Unixen, VMS en is nu volledig 'obsolete'.
Voor Gemeentewerken Rotterdam meegeholpen aan het ontwerp voor een 'technisch beheerssysteem'; het systeem moest alle eigendommen van de gemeente Rotterdam beheren t.b.v. andere diensten van deze stad (denk aan Havenbedrijf, Plantsoenendienst etc.)
Een embedded language interpreter ontworpen en geimplementeerd om te kunnen embedden in vele applicaties. De taal heet, bij gebrek aan inspiratie, YALL (Yet Another Little Language).
Ontwerp en implementatie van een vingerafdruk-herkennings systeem. Dit systeem heeft korte tijd proefgedraaid op Schiphol, en is (was?) operationeel op de luchthaven van Hong Kong. De hardware van dit systeem (lens, image digitizer etc.) werd door een derde partij geleverd.

Naast ontwerp en implementatie gaf ik (intern) bij AND cursussen en heb er de bijbehorende syllabi voor geschreven:

· Object Oriented Design and Programming (met de nadruk op C++)
· Formal languages and grammars
· Operations Research, Logistics and Planning (in samenwerking het NEA)
· Java/C++ and Design Patterns

Twee jaar was ik 'non-voting member' voor de werkgroep van X3J11 w.b. de standaardisatie van de C programmeertaal.

1985 - 1985: Werknemer IBM
Zeer korte tijd bij IBM gewerkt; ik zou me er gaan bezig houden met DB/2 installaties voor IBM's VM machines.

1982 - 1985: Ondernemer Tufton Technics
Bedrijfje opgericht 'Tufton Technics' waar ik werkte aan geautomatiseerde oplossingen voor de textielindustrie; o.a.

Optimalisatie (minimalisatie) van schachtbezetting van weefgetouwen. Het 'schachtminimalisatie-systeem' heeft ervoor gezorgd dat industriele weverijen opdrachten konden aannemen die ze zonder dit systeem niet konden realiseren m.b.v. hun zestien-schachts weefmachines.
Kleurcalibreersysteem t.b.v. CAD/CAM ontwerpen van weefpatronen