No Title
cv: 4741 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Technisch Schrijver
Amsterdam
01-jul-2010
Schrijfopdrachten (applicaties tbv eindgebruikers)

Opleiding:
VWO: diploma 1984
Interhostess opleiding: diploma 1985
Nima-A en B: diploma 1989/1990

Automatiseringskennis:
Cursussen en cursusmaterialen verzorgd in de volgende pakketten:
Windows/Office: Windows, Word, Excel, Outlook en PowerPoint in de diverse versies, tevens materiaal ontwikkeld en bestaand materiaal aangepast (Engelstalig).
Internet: Diverse browsers, basiskennis van Frontpage.
Overigen Scarlos, logistiek pakket ontwikkeld door KLM Cargo. Hiervoor tevens al het cursusmateriaal geschreven en opleidingen verzorgd in het Nederlands en Engels.


Werkervaring:
2000- heden Op freelance basis content voor websites geschreven (bestaande content herschreven). Tot de opdrachtgevers behoorden Dreamstart, Filmpje Online, Kasteel De Haar, NovaCap Floralis, NovaCap Venture Capital, OTIB, UWV, TU/e (Installatietechnologie). De meest recente projecten:
- Bank Nederlandse Gemeenten (BNG): teamlid in het conversie-project, wat erin heeft geresulteerd dat hun intra-, extra- en internet sites vanuit één CMS onderhouden kunnen worden. Hierbij niet alleen bezig met het overzetten van documenten, maar ook het herschrijven (up-to-date maken) van teksten.
- www.freshmovie.com: teksten geschreven/geredigeerd voor een nieuw op te zetten website.
- KPN: het schrijven van Q&A's voor twee nieuwe producten: Slim en Mine. Deze informatie wordt deels op de website gepubliceerd als Q&A en ook gebruikt door de callagents bij het beantwoorden van vragen.
- Twice Training: begeleiding bij het opzetten van het communicatieplan, schrijven persberichten, redigeren Twice Info, begeleiden van auteurs (uit de organisatie) gericht op het leren schrijven van leesbare artikelen, etc.
- Redactie voor de nieuwe website van OTIB aan de hand van de door hen verstrekte informatie. Deze kwam begin november 2005 online, sindsdien hebben ze de mogelijkheid om teksten aan te passen, te wijzigen of toe te voegen. Ik heb de basis opgezet, het idee is dat het zelf naar eigen voorkeur aanvullen.
- de Participatie Club: een vereniging van informal investors (www.participatieclub.nl). Als secretaris verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en alle communicatie naar buiten. Daarnaast ook verantwoordelijke voor het onderhoud aan de website, in het bijzonder het gedeelte voor 'members only'.
1999-2000 Eenjarig contract bij Quote Media, als redacteur van de Quote Venture Capital gids, de Quote Professionals gids en de Quote Reisgids. Met name voor de eerste gids alle voorbereidende werkzaamheden gedaan: onderzoek, selectie wie er wel of niet in zou komen, interviews en uitwerkingen, etc. Voor de Quote Professionals gids voornamelijk voortgeborduurd op wat er al was, aangevuld met nieuwe Professionals.
Belangrijk deel van mijn taak was het begeleiden van nieuwe medewerkers, en hen te leren op de Quote 'manier' te schrijven.
Voor de Quote reisgids onderzoek gedaan, achter het bureau, maar ook op locatie. Voornaamste opdracht was het vinden van 'Quote adressen' in Singapore, Barcelona en Milaan.
1998 - 1999: Voor KLM Cargo uitgebreide documentatie en cursushandleidingen geschreven voor het pakket Scarlos, een logistiek software pakket.
1995 - 1998: Eigen bedrijf gestart om freelance trainingen en schrijfopdrachten uit te kunnen voeren, dit was eerst een eenmanszaak, en is later een BV geworden. Freelance opdrachten uitgevoerd voor Twice IT Training, Nike, Egon Zehnder op het gebied van automatisering in de functie van docent/auteur.
1994 - 1997: Wereldreis met twee onderbrekingen.
1991 - 1994: Peek & Cloppenburg, marketing afdeling. Als assistente voor de marketing manager veel ervaring opgedaan op het gebied van communicatie, onderzoek en analyse.
1990 - 1991: Opzet Computer Marketing Organisatie en later Centrix, op het gebied van marketing veel ervaring opgedaan.
1986 - 1990: Rijnhaave Automatisering BV; diverse functies vervuld, met name op de afdeling Opleidingen (management en planning docenten, account management, verkoop trainingsmateriaal en begeleiding schrijfopdrachten).