No Title
cv: 3341 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Java specialist (WebSphere)
Eindhoven
01-okt-2010
nieuwe opdracht

Opleidingen
Informatica (acad.), Vrije Universiteit Amsterdam, 1982
VWO (Atheneum), 1975

Vakgerichte opleiding:
Project Management, Frost & Sullivan, 1988
SQL, Ingres Education, 1989
Adviesvaardigheden, Schouten en Nelissen, 1994
Distributed Object Computing, HAS, 1995
Java One congressen, 1998 en 1999
UML en RUP, Rational, 2000
DSDM, 2000
Masterclass Informatie Beveiliging, 2003

Ervaringsjaren
Programmering: 15 jaar
Analyse en ontwerp: 10 jaar
Projectleiding: 10 jaar
Consultancy: 6 jaar

Productervaring
Computer/Operating system: Sun/Unix
PC/Windows (NT, 2000, XP)

Programmeertalen:
Java/J2EE
HTML
JavaScript
C, C++
Perl
PHP
SQL
XML, DTD

Middleware:
SonicMQ
SpiritWave
iPlanet directory server
WebSphere MQ
TIB/Rendezvous

Applicatie/Webservers:
Tomcat, WebSphere
Databases: Sybase, Oracle, MySQL,
Microsoft SQL Server

Tools/hulpmiddelen:
Rational Rose, Rational Software Architect (UML)
WebSphere Studio Application Developer (WSAD)
MS-Project 98


In zijn ruim 25 jarige loopbaan is Dick in tal van technische, leidinggevende en adviserende rollen gedetacheerd in automatiseringsprojecten in de industriële en financiële sector. Hij is een Java specialist van het eerste uur. Na een enthousiaste start in Java mondde dit uit in een docentschap bij het opleidingsinstituut van zijn toenmalige werkgever. In 1999 volgde een on-the-job coaching traject van teamleden op een Java Swing project.
Dick heeft vanaf 2001 ruime ervaring opgedaan in het ontwikkelen van J2EE business applicaties. WebSphere/Eclipse, Struts, Hibernate en JSP zijn daarbij de sleutelwoorden. Ook het ontwerpen van de onderliggende databases (MySQL, Oracle) en business berichten (XML/DTD) is een belangrijk element in zijn ervaring.
Momenteel richt Dick zich voornamelijk op Java/J2EE architectuur en WebSphere. Incidentele nevengebieden zijn WebLogic, Tomcat en Apache/PHP.
Tussen opdrachten in experimenteert Dick met opkomende technologie zoals JavaServer Faces en het Spring framework.

Periode: maart 2006 – heden
Opdrachtgever: Fortis Bank
Functie: Senior J2EE Developer
Context: Fortis Bank heeft in het kader van Basel II een applicatie voor risk rating m.b.t. kredietfaciliteiten.
Werkzaamheden Dick werkt aan de herstructurering van de applicatie, waarbij de verouderde JSP/JDBC opzet wordt herbouwd in een Struts/iBATIS opzet, met gebruik van de Fortis standaard architectuur voor J2EE applicaties. Analyses en design worden met UML gemaakt in Rational Software Architect. De projectvoering is volgens RUP.
Eerder in dit project heeft Dick gewerkt aan de risk rating modellen. Dit was vnl. XML werk, met gebruik van XML schema’s. De bijbehorende rating rapporten werden gebouwd met Velocity.
Gebruikte middelen: WebSphere, Java/J2EE, XML, XML Schema, XMLSpy, RUP, UML, Rational Software Architect, Velocity, Oracle, Toad, iBATIS, CVS, Ant


Periode: december 2005 februari 2006
Opdrachtgever: Fortis Bank
Functie: Senior J2EE Developer
Context: Fortis Bank is bezig met de vernieuwing van hun informatie¬voorziening rond financiering van handelstransacties.
Werkzaamheden Dick heeft een groot deel ontwikkeld van de applicatie waarmee Standing Instructions m.b.t. de afhandeling van financieringen worden vastgelegd en geraadpleegd. Hierbij werd gebruik gemaakt van de door Fortis in eigen beheer ontwikkelde architectuur voor J2EE applicaties.
Gebruikte middelen: WebSphere, Java/J2EE, Hibernate, Struts, Tiles, Ant


Periode: oktober 2005
Opdrachtgever: ADP Business Services
Functie: Senior J2EE Developer
Context: ADP heeft voor haar J2EE applicaties een testinfrastructuur op basis van JUnit ontwikkeld. Bij de upgrade van het WebLogic platform bleek deze niet meer te functioneren.
Werkzaamheden Dick heeft het proces van het laden van de JUnit tests aangepast aan de gewijzigde deployment structuur van WebLogic.
Gebruikte middelen: BEA WebLogic, JBuilder, Java/J2EE, JUnit



Periode: september 2005
Opdrachtgever: MEXX
Functie: Senior J2EE Developer
Context: MEXX geeft aan eindgebruikers de mogelijkheid voor het uploaden van gegevens naar Hyperion Planning d.m.v. een Web interface.
Werkzaamheden Dick heeft de Web interface voor het uploaden uitgebouwd en geschikt gemaakt voor meerdere business data flows. Deze werkzaamheden waren inclusief het deployen (operationeel opleveren) van de applicatie in BEA WebLogic.
Gebruikte middelen: BEA WebLogic, Java/J2EE, Servlets, JSP


Periode: november 2004 – juli 2005
Opdrachtgever: Hilhorst & Zoon
Functie: Consultant / Senior Web Developer
Context: Hilhorst & Zoon brengt een financieel pakket op de professionele markt voor administratie en bancair beheer van effecten¬portefeuilles. Eén van de afnemers van dit pakket heeft de dienst¬verlening aan zijn clienten uitgebouwd op basis van dit pakket.
Werkzaamheden Dick is als consultant opgetreden voor Hilhorst & Zoon. Hij heeft de afnemer van het pakket geadviseerd bij de specificaties van maatwerkuitbreidingen op het pakket. Tevens heeft hij de afnemer bijgestaan m.b.t. de aanpak van de projectvoering bij de afnemer. Een belangrijk deel van de maatwerkuitbreidingen is door Dick gerealiseerd in de vorm van PHP programma’s.
Gebruikte middelen: Linux/Apache/MySQL/PHP/JavaScript


Periode: september 2004 – oktober 2004
Opdrachtgever: Be Value – onderdeel van Ordina
Functie: Senior Web Developer
Context: Be Value biedt ondersteuning aan kenniswerkers met een pakket waarin workflow management en beslissingsondersteunende kennis zijn geïntegreerd. Het pakket heeft de naam Be Informed.
Werkzaamheden Dick heeft een verkoopinstrument ontwikkeld om de interesse van klanten voor Be Informed te wekken, door middel van een diagnostische vraag- en antwoordsessie.
Het instrument is door Dick uitgevoerd als Website en ontwikkeld in PHP en JavaScript.



Periode: november 2001 – juni 2004
Opdrachtgever: Philips Corporate IT
Functie: Senior J2EE Developer / Test Manager
Context: Philips beschikt over een Corporate oplossing voor Enterprise Application Integration (EAI). Deze oplossing is volledig op open standaarden gebaseerd (J2EE, JMS, LDAP) en met commerciële standaardproducten (o.a. SonicMQ, iPlanet directory server) gerealiseerd. Betrouwbaarheid en veiligheid van de EAI infrastructuur behoren tot de belangrijkste acceptatiecriteria ervan.
Werkzaamheden: De werkzaamheden bestonden uit (1) de ontwikkeling van Java/J2EE tooling voor het beheren en uitrollen van EAI configuraties (2) het inrichten en managen van het formele testproces voor de EAI oplossing en (3) het ontwerpen en inrichten van de EAI testinfrastructuur.
Dick heeft de architectuur en de Java/J2EE toolontwikkeling t.b.v. het automatisch configureren van EAI set-ups uitgevoerd. Tevens heeft Dick het volledige testproces inclusief het opstellen van formele testspecificaties en testplanning en -rapportage opgezet. en leiding gegeven aan de teams die dit proces uitvoerden. Binnen het projectteam was de rol van Dick hierin geheel zelfstandig.
Gebruikte middelen: Java, J2EE, Struts, Hibernate, JDBC, JMS, Eclipse, Tomcat, MySQL, Unix Shell scripting


Periode: augustus – september 2001
Opdrachtgever: SNS IT Bank
Functie: Consultant
Werkzaamheden: Quick scan uitgevoerd op het gebied van ICT Ketenbeheersing. Tijdens deze scan is getoetst in hoeverre de infrastructuur en beheerorganisatie van SNS volstaan om de strategische eBusiness ambities van SNS op middellange termijn te realiseren. Onderwerpen waren organisatie, processen, architectuur en beveiliging. Het onderzoek heeft geleid tot concrete aanbevelingen voor het wegnemen van knelpunten in het beheer.



Periode: december 2000 – april 2001
Opdrachtgever: De Lage Landen
Functie: Architect, Projectleider
Werkzaamheden: Multidisciplinair E-business project, gericht op het creëren van uniforme elektronische diensten voor lease transacties. In E-business visie van De Lage Landen worden de diensten voor lease transacties beschikbaar gesteld via A2A koppelingen met business partners van De Lage Landen. De koppelingen worden aangeboden vanuit een uniform middleware concept waarmee de verschillen tussen de bestaande applicaties overbrugd worden. Dick was als projectleider en architect verantwoordelijk voor het team wat zich bezig hield met de functionele en technische definitie van de electronische diensten. De technische definitie had de vorm van XML met DTDs. Deze definities zijn nadien geïmplementeerd in een vervolgtraject.
Gebruikte middelen: XML, DTD


Periode: maart 2000 – november 2000
Opdrachtgever: Philips CFT
Functie: Consultant, Projectleider
Werkzaamheden: Opstellen requirements specificaties, Migratieplanning,
Uitbesteding Web Hosting, Aansturing realisatieteam.
In dit Web applicatie project met 5 personen voerde Dick alle specificatie en coördinatie werkzaamheden uit, waaronder de afstemming met eindgebruikers en met de hosting provider, alsmede de interne afstemming binnen het team.


Periode: januari 2000 – februari 2000
Opdrachtgever: Origin Managed Services
Functie: Business Process Analyst
Werkzaamheden: Opstellen van gedetailleerd business procesmodel (Use Case diagrammen) in UML aan de hand van de globale requirements specificatie en door middel van interviews met gebruikers en managers.
Gebruikte middelen: UML


Periode: december 1998 – december 1999
Opdrachtgever: Océ Technologies
Functie: Consultant, Coach
Werkzaamheden: Advisering software engineering proces voor het bouwen van een geavanceerde print-job routeringsapplicatie, Projectplanning, Coaching Java engineers in bouwen Java Swing GUI applicatie.
Gebruikte middelen: Java, Swing, JBuilder



Periode: juni 1999 – juli 1999
Opdrachtgever: Origin Nederland
Functie: Consultant, Architect
Werkzaamheden: Workflow analyse en opstellen van requirements specificatie voor een Web oplossing voor de urenregistratie van 6000 medewerkers. Opstellen architectuur voor de integratie van deze oplossing met andere Origin back-office systemen.


Periode: juni 1998 – augustus 1998
Opdrachtgever: Philips Semiconductors
Functie: Consultant
Werkzaamheden: Opstellen requirements specificaties voor dynamische Web prijscatalogus van halfgeleiders.


Periode: juni 1998 – december 1998
Opdrachtgever: Draka Nederland
Functie: Consultant, Projectleider
Werkzaamheden: Opstellen requirements specificaties voor Extranet Web artikelcatalogus van draad- en kabel¬producten. Projectleiding van het daarop aansluitende realisatieproject op basis van Microsoft technologie.


Periode: januari 1998 – maart 1998
Opdrachtgever: Ericsson
Functie: Architect
Werkzaamheden: Opstellen en presenteren van een 3-tier Web architectuur voor een kwaliteitsmeet- en rapportagesysteem voor software ontwikkelteams. Technische omgeving was Unix met Sybase database en Sybase applicatie server.


Periode: oktober 1996 – december 1998
Opdrachtgever: Origin, Rabobank, Philips
Functie: Java docent
Werkzaamheden: Ontwerpen en geven van Java trainingen. In de loop van enkele jaren heeft Dick zo’n 300 collega’s en medewerkers van diverse opdrachtgevers getraind in de technologie van het Java/J2EE platform. Het volledige materiaal voor deze trainingen was door Dick zelf onwikkeld ingebracht in het trainingsinstituut van Origin. In deze periode heeft Dick diverse Java congressen in de U.S.A. en Nederland bijgewoond.
Gebruikte middelen: Java, J2EE



Periode: april 1996 – mei 1997
Opdrachtgever: Origin Managed Services
Functie: Architect, Ontwerper
Werkzaamheden: Architectuur en ontwerp van hulpmiddelen voor het beheren van een grote multi-host Website.
Gebruikte middelen: Perl, Unix, Apache


Periode: van 1982 tot 1996
Opdrachtgevers diverse industriële opdrachtgevers
Functies: Ontwerper, Projectleider, Kwaliteitsbeheerder
Werkzaamheden Diverse detacherings opdrachten in bovenstaande functies.
Gebruikte middelen: veelal DEC/Sun/Unix/C/C++.