No Title
cv: 3229 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Technische projectleiding ICT / Informatie analyse / Functioneel ontwerp
Den Haag
19-mrt-2011
Technische projectleiding ICT / Informatie analyse / Functioneel ontwerp /

Opleiding:

Middelbaar:
VWO, Christelijk Lyceum Delft


Hoger:
Technische Universiteit Delft
BSC Technische Informatica


Talen: Nederlands, Engels en Pools vloeiend
Duits, Russisch gemiddeld


Specialisatie gebieden


Technische projectsturing
Coördinatie van alle fasen van het ontwerpen en realiseren van nieuwe computersystemen in nauwe samenwerking met implementatie teams. Binnen dit veld valt het uitvoeren van rentabiliteitsberekeningen, het aansturen van implementatie teams, het opstellen van projectplannen, het overbrengen van projectdoelen, stakeholder management, change management, alsook voortgangscontrole en -rapportage. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan adaptatief project management.
Systeemarchitectuur

Functioneel ontwerp, SOA ontwerp, gestructureerde systeemanalyse en applicatie ontwerp, alsook het ontwerp van grote databases, gedistribueerde systemen en multi-tier applicaties.
ICT gerichte business analyse
Omvat het analyseren van business processen, mogelijke verbeteringsgebieden en de hieraan gerelateerde automatiseringsbehoefte.


ICT Kennis / Ervaring


Aantal jaren ICT professional:
Analyse, ontwerp, sturing:
Adaptive Project Management, Scrum, Adaptive Software Development Method, Prototyping, V-model, Uniform Modeling Language, Rational Unified Process, Application Implementation Method (Oracle), Service Oriented Architecture, Prince2, Balanced Scorecard, PMBOK, ITIL


Programmeertalen:
Assembler (INTEL), Assembler (PDP-11), Basic, Visual Basic, C, C++, Visual C++, Turbo Pascal, Modula-2, HTML, SQL, ASP, XML
Tools & Software
MS Office (Excel, Word, Outlook, PowerPoint), MatLab, S-plus, 3D Studio, AutoCad, Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Director, Fitch Proof Checker, SQL Query Analyzer / Enterprise Manager, Umodel (RUP), Visio, Open Office, Turbo Assembler, Borland C, GNU (UNIX), Visual Café, Turbo Debugger, Access, SQL Server, IIS, MSDN, Visual Basic 6.0
Besturingssystemen:
DOS, Windows (t/m XP), UNIX, LINUX, OSX Tiger


Bedrijf:
Imtech
Functie: Projectleider
Periode:
janurie 2008


VIC Net


VIC-Net - Het opzetten van een organisatie structuur voor het uitvoeren van onderhoud werkzaamheden aan VIC-Net, het landelijk netwerk van Rijkswaterstaat dat alle data van alle systemen langs de snelwegen verbindt met verkeerscentrales. De onderhoudwerkzaamheden worden op aanraden van AGI (Adviesdienst Geo-informatie en ICT) door Rijkswaterstaat geïnitieerd en uitgevoerd door Imtech.


Bedrijf:
Gemeentelijke Belastingdienst Rotterdam / Den Haag
Functie: Informatie Analist / Business Consultant / Coördinator
Periode:
mei 2006 tot juni 2007 (freelance)


Gemeentelijke belastingen
RUP
Business Analyse
Coördinatie van analyse werkzaamheden
UML Business Use Cases
Business Consultancy
Optimalisatie werkprocessen
Advies over efficiency verbeteringen


Prince2
Informatie Analyse
Business Consultancy
Europese aanbesteding
Oracle E-business Suite
Oracle AIM
Fusion Middleware
Order Management
Advanced Pricing
Intalled Base
Service Contracts
Service Oriented Architecture
BPEL

Simba2500 - In het kader van dit project (voorloper van ONS) zijn de bedrijfsprocessen geanalyseerd van de gemeentelijke belastingdiensten van Den Haag en Rotterdam. De projectleiding was gebaseerd op de RUP methode.
Binnen mijn taken viel de business analyse van een aantal verschillende systeemdomeinen (zie onder ONS). Hiertoe heb ik de werkzaamheden van materiedeskundigen gecoördineerd, om de juiste informatie te verzamelen en te assimileren. Op basis van de verkregen informatie, heb ik vervolgens business use cases opgesteld. Het toekomstig, geoptimaliseerd procesmodel, bevat mijn advies ten aanzien van mogelijke verbeteringen aan de huidige werkprocessen. Deze verbeteringen komen tegemoet aan de belangrijkste doelstelling van het project; het realiseren van een kostenreductie in de dienstverlening.

ONS - Het Simba2500 project, heeft in Rotterdam een doorstart gemaakt onder de naam ONS (Ons Nieuw Systeem). Dit is het nieuwe systeem voor het heffen van gemeentelijke belastingen in Rotterdam. Als projectleiding methode, werd Prince2 ingezet. Voor dit project, heb ik de volgende systeem-domeinen in business use cases beschreven: 'Parkeren', 'Interventies', 'Maatstaven & Heffen'. 'Maatstaven & Heffen' vormt het centrale deel van het nieuwe systeem: hierin worden de berekeningen van de belastingplicht uitgevoerd. Naast de use cases, zijn er ook uitgebreide functionele eisen opgesteld voor de onderzochte domeinen.
Na enige deliberatie, of het systeem binnen eigen beheer gebouwd moest worden of niet, is ervoor gekozen, om het systeem te baseren op een "commercial off the shelf" ERP pakket. Via een Europese aanbesteding, is de keus op de E-business Suite van Oracle gevallen. Vervolgens zijn volgens de AIM methode (Application Implementation Method), de eerder benoemde functionele eisen afgezet tegen beschikbare functionaliteit van de volgende Oracle modules: Fusion Middleware, Order Management, Advanced Pricing, Installed Base en Service Contracts. Een deel van het maatwerk is beoogd als een SOA architectuur, aangestuurd door de BPEL engine van Oracle. Mijn werk eindigde met het afsluiten van de analyse fase.


Bedrijf:
GTI Infra Suez BV te Heinenoord
Functie: Applicatie ontwerper / programmeur
Periode:
maart en april 2006 (freelance)


Verkeersmanagement
Client / Server applicatie
Visual Basic
WinSock
GSM: Modem
WebCam streaming
I/O kaarten


Excel Macro's
Intelligent stoplicht systeem - een opdracht voor de intertraffic beurs (een internationale vakbeurs voor infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren in de Amsterdamse RAI). Storingen aan een stoplicht worden automatisch via SMS aan de monteur gemeld. Naast het ontwerp van de user interface van de server applicatie en twee client applicaties heb ik het volgende ontworpen en geïmplementeerd: synchronisatie van stoplicht status en communicatie van meldsignalen via Internet (WinSock). Aansturing van 2 verschillende GSM modems voor automatische melding van storingen. Streaming van een WebCam videosignaal over het internet voor demonstratiedoeleinden op de beurs.

Excel sheet aanpassing - Uitgebreide aanpassing van een op excel gebaseerde applicatie voor het tonen van bedrijfsgegevens. Herschrijven van achterliggende macro's en van de overkoepelende VB beheersapplicatie.


Bedrijf:
IOSYS
Functie: Applicatie ontwerper / Consultant
Periode:
december 2001 t/m augustus 2005


Middelbare scholen
Visual Basic
COM+
XML
3-tier
Content Management


Conversie applicatie
Werking conversie applicatie
Functioneel ontwerp
SQL Server
DTS
Visual Basic


Klantondersteuning
Conversieplanning


Functioneel Ontwerp
SQL Server
Visual Basic
@VO Ontwikkeling - @VO is een school-administratiesysteem. IOSYS is marktleider op dit gebied met 250 scholen en 400.000 leerlingen in het klantbestand. De ontwikkeling van @VO is een bijzonder groot en complex project.
Ik heb meegewerkt aan de ontwikkeling van @VO. Bij de bouw werd gebruik gemaakt van de volgende technieken: COM+, 3 tier architectuur, XML voor de communicatie over lagen heen en een content management systeem voor de WEB toegang van de applicatie.

Conversie Applicatie - Een applicatie voor het overzetten van gegevens uit oudere schooladministratiesystemen naar het nieuwe systeem @VO. Ik ben een van de auteurs van de conversie applicatie.
Samen met een collega, heb ik het functioneel en technisch ontwerp opgesteld van de applicatie. Verder heb ik meegewerkt aan de implementatie van de SQL Server conversieprocedures, de DTS pakketten en de front-end applicatie.
De conversie applicatie heeft een groot succes mogelijk gemaakt - over een traject van vier jaar, zijn met behulp van de conversie applicatie, meer dan 400 conversies uitgevoerd.

Klantondersteuning - Zowel telefonisch als op locatie bij de school. Omvatte hulp bij het oplossen van problemen met @VO en het plannen van de uit te voeren werkzaamheden in het conversietraject.

Koppeling met presentieregistratie software - functioneel ontwerp en bouw van de interface naar @VO voor leveranciers van presentieregistratie software zoals NEDAP, XAFAX, IPC.


Bedrijf:
Andriessen & Partners
Functie: Applicatie ontwerper / Consultant
Periode:
juni 2001 t/m september 2001 (freelance)


E-learning
SQL Server
UML Use Cases
UML Klassen
Case Studie OLAP

TeleCursus / TeleToets applicatie - Een e-learning systeem, hoofdzakelijk voor financiële instellingen. Binnen het kader van dit project heb ik het ontwerp voor de database gemaakt (SQL Server 2000) en een deel van het systeemontwerp in de vorm van UML klassen en use cases. Ook heb ik een case-studie uitgevoerd over de toegevoegde waarde van On Line Analytical Processing (OLAP).


Bedrijf:
Enovate
Functie: Applicatie ontwerper / Programmeur
Periode:
maart 2001 t/m mei 2001


Beleggen
XML, HTML, ASP, Java
SQL Server

Visual Basic
Access DB
Interface Ontwerp

Beleggers Competitie - Een website waarop toekomstige beleggers hun vaardigheden kunnen trainen. Dit project omvatte het programmeren van SQL Server 7.0, XML, HTML, ASP en JAVA.

BVICB CD - Een consulteerbare CD-Rom met informatie over beleggingsfondsen in België. Gebruikersinterface in Visual Basic, database in Access. Het project omvatte het herontwerpen van de DB, het ontwerpen van een gebruikersinterface compatibel met verschillende schermresoluties, selectie opdrachten en de ontwikkeling van een print module.


Bedrijf:
OmnIT
Functie: Applicatie Ontwerper / Programmeur
Periode:
juni 2000 t/m maart 2001


Web: access applicatie
Visual C++
IIS
Visual Basic
Access DB


Web: veiling
UML Klassen
UML Use Cases
Visual Basic
ASP/HTML
SQL Server


Reisbureau
SQL code
Printmodule
Postcode: Tabel
WebTimer - een ISAPI Filter voor IIS 4.0/5.0 die ik ontworpen en geïmplementeerd heb in Visual C++. Dit programma houdt de tijd bij van mensen die gebruik maken van het Internet. Vervolgens blokkeert het programma de toegang als het dagelijks, wekelijks of maandelijks limiet wordt overschreden. Het maakt gebruik van een Access DB waarvoor ik de interface in Visual Basic heb geschreven.

Auction Site - Van UML klassen en use cases tot implementatie van een reisveiling site voor Fox reizen. De reisveiling biedt online reizen aan volgens een dynamisch prijsmodel. De prijs van een reis hangt op elk moment af van vraag en aanbod. Dit project heb ik samen met twee collega's afgerond. De front-end applicatie is geschreven in ASP/HTML. De business tier beslaat een verzameling Visual Basic objecten die de business logica voor hun rekening nemen. De DB is SQL Server 7.0.

Database Onderhoud en Ontwerp - Database (back-office) onderhoud en uitbreiding voor FOX Reizen (SQL Server/VB). Deze database bevat zowel reservaties als personeelsgegevens, reisbestemmingen en de financiële administratie. Ik heb hiervoor o.a. een printmodule geïmplementeerd en een module voor het inlezen en opslaan van postcode informatie.


Bedrijf:
nvt
Functie: Tolk / Vertaler
Periode:
Vroege studietijd


Tolk


Arbeidsveiligheid &
Risicoanlyse
Als tolk aan de slag voor de Poolse hoofdinspecteur van arbeid en de directrice van "Det Norske Veritas".

Voor de Poolse Arbeidsinspectie diverse documenten op het gebied van arbeidsveiligheid en risicoanalyse vertaald uit het Engels en Nederlands naar het Pools.