No Title
cv: 3223 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Test Navigator / Analist

01-jan-2010
opdracht

• Bedrijfskundig Informatica Hogeschool Brabant, Breda, 2001
• ISEB Foundation Certified, BCS, 2004
• TestDirector Certified Product Consultant
• Risk and Requirement Based Testen
• ProTest test techniques, LogicaCMG, 2004
• CATT (SAP)
• TestFrame Analyse & TestFrame Navigatie


Kennis gebied Ervaring
TestFrame 2,5 jaar
Risk & Requirement Based testing 1 jaar
MI WinRunner 2 jaar
MI TestDirector (gecertificeerd) 2,5 jaar
Mi Quicktest Pro 1,5 jaar
Oracle Applications 0,5 jaar
SAP 1 jaar
Windows Platform 12 jaar
Talen
Nederlands Moedertaal
Engels Vloeiend

jan 2004 – heden Testnavigatie Petrochemie

Supersiras/PPI
SuperSiras is een systeem dat bij euroShell de verwerking doet van alle tankcreditcards in Europa. SuperSiras heeft meerdere interfaces van en naar andere systemen waaronder ook SAP. Dit project gaat alle verschillende versies gelijk trekken tot een Europese versie. Er is een regressietest opgezet waarbij Alexander de building blocks heeft gescript in Quicktest voor zowel op database niveau als op SAP niveau. Deze zijn samengesteld tot End2End scenario’s. Deze worden vanuit TestDirector gerund. Hij heeft ook het defect management proces samengesteld en geïmplementeerd in TestDirector. Verder houdt hij zich ook als TestDirector administrator bezig met het verbeteren van het proces in TestDirector en de scripting in QuickTest.

Sep 2003 – dec 2003 Testanalist, testcoördinator Finance

Portefeuille monitoring (PM)
Het doel van PM is het maken van een scan die aandelen portefeuilles van klanten scant op tactische gewichten. Hierbij wordt een portefeuille gemonitord, herschikt en daarna worden er adviezen richting de klant gegeven. Als testcoördinator had Alexander de taak de testwerkzaamheden voor de adviezen te plannen, te bewaken en waar nodig te sturen en uit te voeren. Als testanalist bestonden de taken uit het maken van testscripts en de uitvoering ervan op een Oracle database. Bovendien speelde hij een actieve rol in het verbeteren van het testproces.


Aug 2003 – sep 2003 Testanalist, testnavigatie Petrochemie

Supersiras/PPI
SuperSiras is een systeem dat bij euroShell de verwerking doet van alle tankcreditcards in Europa. In dit project werden in alle Europese landen een upgrade gedaan naar eenzelfde versie. In de rol als testanalist heeft Alexander een gestructureerde manier opgezet waarbij de bestanden snel vergeleken kunnen worden. Hiervoor werden ook geautomatiseerde scripts gemaakt in WinRunner.
Apr 2003 – aug 2003 Testnavigatie Industrie

E-business website testen
Alexander werd als testnavigator ingezet in het regressietest e business project. De Website was onderhevig aan veel functionele toevoegingen en upgrades. Twee keer per week draaide de regressietest waarbij de tot nu toe gemaakte functionaliteiten werden getest. Voor elke functionele wijziging/toevoeging werden scripts gemaakt/geupdate. Deze werden op de testomgeving getest waarna ze meedraaiden in de regressietest. Alexander heeft zowel geautomiseerde scripts in WinRunner gemaakt als Defect Reporting gemaakt in TestDirector.

Jan 2003 – apr 2003 Testanalist, testnavigatie Petrochemie

WebBOS
WebBOS is een Back Office systeem van de benzinestations van SHELL voor oa. Het bestellen en factureren van goederen. Alexander heeft aan audit uitgevoerd op de code van de testscripts. Waar nodig werden direct aanpassingen gemaakt op zowel de code als op de analyse. Verder werden de tests uitgevoerd en met de ontwikkelaars besproken.

Nov 2002 – jan 2003 Testnavigatie Finance

Data afslag ET/AT
In dit project werd in een mainframe applicatie van de ABN AMRO testdata geïmporteerd via de TestFrame methodiek. Hiervoor waren al geautomatiseerde scripts gemaakt waarbij nog een error handling ontbrak. Deze heeft Alexander in alle scripts geïmplementeerd waardoor errors duidelijk en inzichtelijk werden weergegeven.

Sep 2002 – nov 2002 Testanalist Finance

VMS, Verlof & Declaratie
In een pilotproject bij de Rabobank werden in SAP ESS, Verlof & Declaraties gemaakt. Alexander was in de rol als testanalist verantwoordelijk voor het maken van de templates voor de testscripts voor de pre-GAT en de GAT. Met de templates werden de testscripts gemaakt. Verder werden de functionaliteiten met de programmeur veelvuldig besproken en bijgestuurd.

Jul 2002 – sep 2002 Testnavigator Finance

Data afslag ET/AT
In dit project werd in een mainframe applicatie testdata geïmporteerd via de TestFrame methodiek. Als navigator heeft Alexander testscripts voor vijf functionaliteiten. In WinRunner gemaakt

mrt 2002 – jul 2002 Testanalist Finance

PMS Bugfix
In dit interne CMG-project werd het PMS-systeem gebouwd. PMS (Personeel Management Systeem) was een totaalpakket voor personeelsmanagement. Voor dit systeem werden regelmatig onderhoudsreleases en nieuw gebouwde onderdelen uitgebracht. Elke release werd door het testteam volgens de TestFrame methodiek getest. In deze opdracht was het de taak van Alexander om bestaande testclusters te onderhouden. Ook de uitvoer van de clusters en resultaatanalyse behoorde tot de verantwoordelijkheden van Alexander.

Dec 2001 – jan 2002 Testnavigator Transport/Overheid

Systeemintegratie
Alexander heeft verschillende projecten uitgevoerd voor de systeemintegratie bij Amsterdam Airport Schiphol. Als testnavigator heeft Alexander scripts gemaakt voor een euro conversie. In Oracle Applications werd de factuurrun geautomatiseerd getest aan de hand van testscripts. Verder heeft hij scripts gemaakt voor de upgrade in het airport security system.