No Title
cv: 2736 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'sSr. Systeem/Netwerkbeheerde / Consultant
Alkmaar
10-mrt-2011
Parttime opdrachten (project of detachering) 1 dag per week

H.B.O. Wiskunde
M.T.S. Elektronica (Ned/Eng/Wis/Nat)
M.A.V.O. (Ned/Eng/Wis/Nat)

IT Opleidingen/certificeringen
A+ (CompTIA)
Network+ (CompTIA)
CNA groupWise (Novell)
CNA NetWare (Novell)
CNE (Novell)
CNS (Novell)
ITIL Foundation (Exin)
CCNA (Cisco)
Project Management (NIMO)

Kennis Hardware:
Assembleren en configureren van PC’s en servers
SCSI, smart array controllers, RAID
LAN / WAN infrastructuren, inrichten serverruimtes etc.

Kennis Netwerken en Topologieën:
MS Windows NT / 2000 domeinen
MS Active Directory
MS Exchange 5 / 2000
Novell NetWare 3.1x t/m 6
Novell NDS, eDirectory
Novell GroupWise 4 t/m 6
OSI model, TCP/IP en IPX / SPX protocollen
Switches, routers, firewalls etc.
Netwerk topologieën

Kennis Besturingssystemen:
Cisco IOS
MS DOS 3.x t/m 6.x
MS Windows 3.1x t/m XP
MS Windows NT server / 2000 Server
Novell NetWare 3.1x t/m 6

Kennis Databases en Programmeer talen:
MS DOS scripts 3.x t/m 6.x
Pascal / Turbo Pascal 6.0
Clipper
Dbase IV / V
MS Access 2.0 t/m XP
VBA
VB 6.0
Visual Studio .NET
SQL
SQL Server
MS FoxPro 2.0 / 2.1
MS Visual FoxPro 3.x t/m 8
HTML
Javascript 1.x

Kennis Server Applicaties (onder andere):
ARC Serve IT 4.x t/m 9.x
Backup Exec / NetBackup
eTrust Antivirus 4.x t/m 7.x
Dame Ware NT Utilities 3.x
ZEN Works 3.x / 4.x
WordPerfect 4.x t/m 6.x
MS Office 6 t/m XP
MS Office Developers Edition 97 / 2000
MS Outlook 98 t/m 2002
MS Project 98 t/m 2002
MS FrontPage 98 / 2000
Visio Enterprise 5 t/m 2002
TÉLÉform 4.x t/m 6.0
Home Site 2
Flash 4 / 5
Dream Weaver 3
CorelDraw 7 / 8
Photoshop 4 t/m 7
PC Anywhere 8 t/m 10.x
Norton Utilities 2000 / 2002
Exact
Account View
SPSS 7 / 8
Top Desk 2.42

Augustus 2001 – heden
Bedrijf: Dynaco Solutions
Functie: Sr. Systeem/Netwerk Specialist, Consultant, V.A.R.
Dynaco Solutions heeft zich gespecialiseerd in totaaloplossingen voor het MKB. Daarnaast is Dynaco Solutions Value Added Reseller van de grote hardware- en software fabrikanten. Mede verantwoordelijk voor onder andere het ICT beleid en de continuïteit van de vele systemen en netwerken, acquisitie, inkoop en verkoop, technische ondersteuning ter plaatse en op afstand.
Werkzaamheden: De werkzaamheden bestonden onder andere uit het ontwikkelen van maatwerk (MS Office), diverse applicaties (FoxPro/Access) en standaard websites (HTML, Javascript); Ontwerpen, implementeren en beheren van LAN/WAN netwerken (Ethernet, FDDI, Tokenring) en systemen (WinNT, Win2000, NetWare); Ontwerpen en beheren van ISDN/ADSL router netwerken (Cisco); Opstellen van ICT procedures en onderhoudscontracten (SLA); 24u storingsdiensten; Inkoop en verkoop; Opleiden van eindgebruikers; Samenstellen van cursusmateriaal en gebruikershandleidingen.
Gespecialiseerd in: NT, Win2000 en Exchange domeinen; Novell NDS, eDirectory, GroupWise; Cisco routers.


Maart - augustus 2002
Project via Dynaco Solutions Draka Kabel
Functie: Consultant
Kenmerken netwerk: 3 WAN locaties; NDS8 / eDirectory; 4 NetWare 5.1 servers, 1 NT domein met 8 Windows NT4 servers en 1 Exchange domein met 3 Exchange servers.
Werkzaamheden: De werkzaamheden bestonden onder andere uit het schrijven van het plan van aanpak; het plannen van activiteiten; Troubleshooten en reorganiseren van de NDS tree; Migreren van NDS8 naar eDirectory; Implementeren van ZENWorks for Desktops, NDPS (Novell Distributed Print Services) en NRS (Novell Replication Services).


November 2000 – juli 2001
Gedetacheerd via LAN-ALyst bij Zorg en Zekerheid
Functie: Consultant
De divisie ‘Zorg Instellingen’ houdt zich binnen Zorg en Zekerheid bezig met budgetbepaling en productieafspraken van de aangesloten zorginstellingen. Binnen deze divisie is de behoefte ontstaan om de betreffende processen en rekenkundige analyses onder te brengen in een management informatie systeem, geïntegreerd in het Office pakket. Voorheen werden deze processen beheerd en gecontroleerd aan de hand van spreadsheets.

Werkzaamheden: De werkzaamheden bestonden onder andere uit het houden van interviews met management en eindgebruikers; Analyseren van bedrijfsprocessen en informatiestromen; Ontwerpen en ontwikkelen van de database structuur en front-end applicatie (Access); Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleiding; Opleiden van de applicatiebeheerder en eindgebruikers.


September - december 2000
Gedetacheerd via LAN-Alyst bij Parnassia, Psycho Medisch Centrum
Functie: Consultant, Deelprojectleider
Binnen het ICT project "Connect2000" was ik als projectleider verantwoordelijk voor het deelproject "Applicaties & Software Distributie". Het doel van dit deelproject is de standaardisatie van de ‘digitale werkplek’ en software distributie voor 26 vestigingen in de regio Zuid-Holland (ca. 2000 gebruikers).
Werkzaamheden: De werkzaamheden bestonden onder andere uit het plannen van taken, resources en activiteiten; Coördineren en bewaken van uitgevoerde activiteiten; Detecteren van potentiële knelpunten; Vaststellen van benodigde resources en vaardigheden; Voortgangsrapportages aan algemeen projectleider; Overdragen van het opgeleverde resultaat aan de interne organisatie.


September 2000
Gedetacheerd via LAN-Alyst bij Horizon College
Functie: Consultant
Specifieke kenmerken: 16 WAN locaties; Novell NDS7; NetWare 4.11 en 5 servers; GroupWise 5.
Werkzaamheden: Troubleshooting GroupWise WebAccess server en Novell Enterprise Webserver.


September 2000
Gedetacheerd via LAN-Alyst bij Geurs Conserven
Functie: Netwerk Specialist
Specifieke kenmerken: Thin-Ethernet, Novell 4.11 server, ca. 15 werkstations.
Werkzaamheden: Troubleshooting computernetwerk naar aanleiding van blikseminslag.


Augustus - september 2000
Gedetacheerd via LAN-ALyst bij Draka Kabel
Functie: Consultant
Werkzaamheden: Troubleshooting Novell NDS tree en NT domein; Reorganiseren NDS structuur; Implementeren NDPS en DNS-DHCP.

September 1999 - juli 2000
Gedetacheerd via LAN-ALyst bij Parnassia, Psycho Medisch Centrum
Functie: Consultant in omvangrijk ICT project met als projectresultaat de migratie van 26 onafhankelijke niet gestandaardiseerde netwerken tot een centraal gestandaardiseerd netwerk (LAN / WAN) gebaseerd op Novell NDS8.
Werkzaamheden: De werkzaamheden bestonden onder andere uit het inventariseren, documenteren en analyseren van onder andere infrastructuren, netwerk topologieën, ‘backbone’, IP plan, NDS structuur en ICT procedures. Op basis van deze informatie opstellen van nieuwe plannen en ontwerpen. Onderhouden van contacten met fabrikanten van netwerkcomponenten en telecom providers. Tussendoor diverse applicaties ontwikkeld (Access, VBA).
Successen: Naast werkzaamheden in bovengenoemd project onder andere diverse kleine projecten geleid, waaronder de implementatie van ICT voorzieningen voor een nieuwe flexwerk-afdeling en de migratie van hardware en software ten behoeve van het voedingsdistributiesysteem in de centrale keuken.


Augustus - september 1999
Bedrijf: LAN-Alyst IT Solutions
Functie: Programmeur
Werkzaamheden: Diverse websites ontwikkeld (HTML, Javascript); Diverse kleine applicaties ontwikkeld (Access, VBA).


Februari 1996 - augustus 1999
Bedrijf: Advi-Safe Consultants
Functie: Hoofd automatisering
Werkzaamheden: De werkzaamheden bestonden onder andere uit het aansturen van het IT-team (3 man); Coördineren van interne- en externe IT projecten; Verzorgen van presentaties voor uitvoerend personeel en management in de Nederlandse en Engelse taal; Ontwerpen van database structuren en maatwerkoplossingen (Access, VBA); Beheren van Novell NDS tree met NetWare 3.12 en 4.11 servers en GroupWise; Ontwerpen van 4-talige website (HTML, Javascript).
Successen: Onder andere het bedrijf voorzien van een nieuw geavanceerd data- en communicatienetwerk (integratie van data, telefonie en fax); Een volledig geautomatiseerd veiligheidsonderzoeksysteem ontworpen en ontwikkeld welke wereldwijd wordt toegepast door onder andere Liberty Risk Services, Shell, AKZO Nobel, AEA Technology; Diverse applicaties ontwikkeld voor de internationale olie & gas industrie (FoxPro, Access, VBA); Intern kantoor automatiseringssysteem ontwikkeld; Een enquête verwerkingsysteem geautomatiseerd wat resulteerde in een kostenbesparing van ca. 5.000 manuren op jaarbasis.

Februari 1994 - februari 1996
Bedrijf: ROBA Totaal Automatisering
Functie: Programmeur, Netwerkbeheerder
Werkzaamheden: De werkzaamheden bestonden onder andere uit het ontwikkelen van maatwerkoplossingen (Clipper, FoxPro, Visual FoxPro, Acces, VBA); Ontwerpen van database structuren; Ontwikkelen van een data-dictionary; Converteren van DOS applicaties naar Windows; Testen en debuggen van bestaande applicaties gemaakt door derden; Inrichten van diverse Novell 3.12 en 4.11 netwerken; Verzorgen van presentaties en handleidingen in de Nederlandse en Engelse taal; Assembleren van servers en PC’s; Troubleshooter.
Successen: Onder andere diverse applicaties ontwikkeld voor internationale bedrijven (DGM, IATA/IAP). Deze applicaties vinden hun toepassing in de luchtvracht industrie; Software ontwikkeld voor een beveiligingssysteem met paslezers voor diverse gemeentelijke instellingen. Cliënt volgsysteem ontwikkeld voor diverse sociale diensten.