No Title
cv: 2577 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Microsoft Access 2000 Database Specialist,
Leusden
01-sep-2010
Microsoft Access 2000 Database Specialist,

Overzicht Cursussen, Opleidingen, Etc.

MAVO en HAVO met goed gevolg afgelegd. MAVO ter Eem en Eemland College te Amersfoort (1979 en 1981). Toegelaten tot HTS Chemie Hilversum, maar gestopt om carrière te beginnen in de ICT (1981). Cursus C en UNIX, Universiteit van Nijmegen (ong. 1982). Cursus Local Area Networks, 3Com (ong. 1984). Cursus BULL/GCOS 7 en COBOL, bij BULL Amsterdam.

De meeste kennis is opgedaan door zelfstudie, dit was niet alleen noodzakelijk aan het begin van het computer tijdperk, maar het is leuker om te doen, het werkt het snelste en het is nog beter ook. Ook zonder kennis en ervaring ben ik snel inzetbaar omdat ik snel nieuwe dingen leer.

Goede kennis van de Engelse taal in woord een geschrift door jarenlang verblijf in het buitenland.
Rijbewijs A en BE. Praktijk en theorie examen ultralicht vliegen geslaagd.


Algemeen Overzicht Kennis en Ervaring

Hier volgt een overzicht van de meest belangrijke ervaring in de ICT:

· Systeem Analyse en Ontwerp
· Database Ontwikkeling Access 2000, SQL en dBase III+
· Programmeren in Visual BASIC, C, COBOL
· Systeem Beheer Windows NT / Helpdesk Windows t/m 2000, Word, Excel 2000
· Webdesign / Grafisch Ontwerp in Flash, Adobe Photoshop, Frontpage, HTML
· Leraar / Trainer in Word 2000, Excel 2000
· Operating Systems Windows NT, 2000, 98, en ouder, UNIX, Linux, en meer.
· Networking Windows NT Server, UTP Cabling, Internet, Router, Email Server.

Graag wil ik in de omgeving van Amsterdam werken.

Beroepen waarin Gespecialiseerd
Microsoft Access 2000 Database Specialist
Macromedia Flash Grafische Animatie Specialist

Ik heb zo'n 15 jaar allround ervaring in bijna alle facetten van de ICT, maar ben gespecialiseerd in met name in bovenstaande twee beroepen.


Microsoft Access

· De laatste jaren in Phnom Penh enkele grote projecten gedaan in Access. Ten eerste een compleet Accounting Programma ontwikkeld voor Health Unlimited inclusief conversie en training. Werkt heel mooi en simpel en ook nog foutloos sinds zeven jaar nu. Later nog een keer een update voor ze gedaan (1997 en 2001).

· Voor PRASAC ruim een jaar gewerkt als Database Programmeur. Hier heel veel ervaring opgedaan in het efficiënt afhandelen van grote hoeveelheden complexe data. Ook veel statische rapporten gemaakt waarbij soms zelfs ook wat SQL programmeren nodig was (2002-2003).

· Voor CIAI, een Italiaanse organisatie die financieel kinderen adopteert, een database ontwikkeld waarmee ze de hele administratie m.b.t. de kinderen konden verwerken. Dit was erg leuk om te doen en zij waren ook erg blij met het programma (2003).

· Voor Pacific Computers Phnom Penh de basis gelegd voor een software pakket voor uren registratie voor kleding fabrieken (2003).

Macromedia Flash

Tijdens mijn verblijf in het Cambodja heb ik voor lange tijd Macromedia Flash gestudeerd. Dit is een fantastische tool om in korte tijd hele mooie en snel ladende Internet animaties te maken. Ook heb ik veel tijd gestoken in het goed beheersen van Adobe Photoshop. Natuurlijk ook nog uitgebreid aan de slag geweest met Frontpage en HTML.

Ik wil mij graag richten op Flash omdat presentatie in de toekomst steeds belangrijker wordt. Daarna in een volgende stap zullen er 3D Tools komen.

· Als test heb ik, naast een paar mini websites , een paar eenvoudige, maar complete videospelletjes gemaakt. Dit vereiste degelijke kennis van alle facetten van Flash en met name het programmeren (2003).

Er zal een complete virtuele wereld gaan ontstaan op het Internet. Hiermee bezig zijn sta je aan het begin van de nieuwe ontwikkelingen.