No Title
cv: 2533 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Analist/Ontwerper/Programmeur

01-sep-2010
contract als VB programmeur/ontwerper

Haagse Hoge School Sector Informatica

- Visual Basic
- MS-Access
- ASP
- VBA
- MS Office

Periode: 1-8-01 - 1-10-01
Organisatie: Business-Connect
Branche: Bedrijfsmakelaardij
Functies: Analist/Ontwerper, Programmeur
Tools: Visual Studio, Frontpage, MS-Access, IIS
Technieken: ASP, HTML
Projectbeschrijving:
Opzetten van een website waarop de makelaar het aanbod van winkels en bedrijfsruimtes laat zien. Een bezoeker kan vervolgens informatie opvragen over een object dat de interesse heeft gewekt. Een bezoeker kan zich zelf registreren op de website, zodat bij het volgende bezoek de gegevens bekend zijn. Op deze manier hoeft de bezoeker niet weer alle adres gegevens in te typen wanneer er een informatie aanvraag wordt gedaan.
Werkzaamheden:
Analyse van de huidige werksituatie binnen de makelaardij om zo een beeld te krijgen welke informatie behoefte er bestond. Dit is vervolgens omgezet in een ontwerp voor de website. De website is uiteindelijk gemaakt en ge-implementeerd door mij.
Projectteam:
Zelfstandig uitgevoerd met input van de directeur van Business Connect.


Periode: 1-6-00 - 1-7-01
Organisatie: ING-Barings
Branche: Bank
Functies: Analist/Ontwerper, Programmeur
Tools: Visual Basic, MS-Access, MS-Office
Projectbeschrijving:
Belangrijkste project was het ontwikkelen van een applicatie waarmee processen kunnen worden aangestuurd en onderhouden. Een proces is een onderdeel van een nachtelijke procedure, waarmee het hoofdkantoor van ING Barings dagelijkse rapportage en uitvoerbestanden creëert. De applicatie kan bestanden ophalen met FTP of XTU, bestanden importeren in een database, bestanden creëren op basis van queries en meer bestandsbewer-kingen uitvoeren. Processen zijn vaak afhankelijk van elkaar, dus dienen ze pas uitgevoerd te worden op het moment dat het voorgaande proces succesvol is afgesloten. Deze afhankelijkheden, alsmede voorwaarden voor opstarten of afsluiten van een proces kunnen in de applicatie worden aangegeven.
Werkzaamheden:
- Uitvoeren van een informatie analyse en het opstellen van een functioneel en technisch ontwerp. Hiervoor zijn een aantal sessies met gebruikers geweest. De gebruikers waren mensen van de afdeling Application Support en zij waren verantwoordelijk was voor een foutloze nachtverwerking.
- Analyseren en verbeteren van de eerder genoemde nachtelijke batch procedure. Omdat er wereldwijd steeds meer kantoren bijkomen, is het noodzakelijk om rapportages en bestanden zo snel mogelijk te produceren en versturen. Hiervoor diende een zo efficiënt mogelijk batch plan te worden opgesteld.
- Programmeren van de applicatie in Visual Basic 5.0. De applicatie is ontwikkeld volgens de objectgeoriën-teerde methode van Lothka.
Overige taken:
- Terwijl de nieuwe applicatie in ontwikkeling was diende de rapportage van oude applicatie(s) te worden on-derhouden. Dit hield in dat er continue nieuwe rapporten en uitvoerbestanden gemaakt moesten worden en/of oude moesten worden aangepast. Definities van rapporten en bestanden zijn opgesteld in samenwer-king met gebruikers en afdelingshoofden.
- Applicatiebeheer van de oude situatie. Wijzigingen moesten doorgevoerd worden middels een zogenaamd Change Request. Het aanvragen van Change Requests en implementatie van nieuwe versies was mijn ver-antwoordelijkheid.
- Geven van tweede lijn hulp in geval een nachtelijke procedure had gefaald.
Projectteam:
Zelfstandige uitvoering, met regelmatig contact met (internationale) gebruikersgroepen.


Periode: 1-4-00 - 1-6-00
Organisatie Woningbouwvereniging Eemland
Branche: Woningbouw
Functies: Analist/Ontwerper, Programmeur
Tools: VBA, MS-Access 97
Projectbeschrijving:
Ontwikkeling van een afspraken planningsysteem voor een woningbouwvereniging in Baarn. Alle leden van de woningbouw vereniging worden jaarlijks uitgenodigd voor een gesprek om de aanvraag voor huursubsidie door te nemen. Afspraken kunnen gemaakt worden op verschillende locaties en op verschillende tijden.
Werkzaamheden:
- Analyse van de gang van zaken binnen de woningbouwvereniging omtrent de afspraken.
- Schrijven van een gecombineerd functioneel en technisch ontwerp
- Programmeren van de afspraken applicatie in MS-Access.
Projectteam:
Zelfstandig uitgevoerd met input van een materiedeskundigen.

Periode: 1-1-00 - 1-4-00
Organisatie Yakult Nederland
Branche: Retail
Functies: Systeemontwerper, Programmeur
Tools: VBA, MS-Access 97, PC Anywhere
Projectbeschrijving:
Uitbreiden van de functionaliteiten in een management informatie systeem. Het systeem is opgebouwd uit een drietal modules: invoer, analyse en ondersteuning. In dit geval ging het om een uitbreiding in de invoermodule zodat er meer specifieke invoermogelijkheden beschikbaar kwamen.
Werkzaamheden:
- Analyse van de gewenste situatie
- Bedenken van oplossingen om een aantal technische problemen te verhelpen ten aanzien van MS-Access Replication en PC-Anywhere nachtverwerking.
- Programmeren van de nieuwe functionaliteit in MS-Access VBA.
- Implementatie op verschillende lokaties in Nederland.
Projectteam:
Zelfstandig uitgevoerd met input van twee materiedeskundigen.


Periode: 20-10-99 - 1-2-00
Organisatie Yakult Europe
Branche: Retail
Functies: Analist/Ontwerper, Programmeur
Tools: VBA, MS-Access 97
Projectbeschrijving:
Ontwikkelen van een applicatie voor Yakult Europe, waarbij verkoop- en concurrentiecijfers kunnen worden inge-voerd op verschillende kantoren in Europa. Deze gegevens worden vervolgens naar het hoofdkantoor in Neder-land worden verzonden, alwaar alle gegevens worden samengevoegd in een centrale database. De applicatie kent twee niveaus van gebruikers: een administratorniveau en een gebruikerniveau. Administrators kunnen meer functies aanroepen, bijvoorbeeld de importfunctie en de gebruikers kunnen alleen gegevens invoeren.
Werkzaamheden:
- Analyse van de gegevensbehoefte. Hiervoor zijn een aantal sessies geweest met de applicatiebeheerder. Dit heeft geresulteerd in een gecombineerde functionele en technische beschrijving van het systeem. De uitda-ging lag vooral bij de importfunctie. De functie mocht niet falen omdat een zeer vertekend beeld van Europe-se verkoopcijfers zou geven.
- Programmeren van de applicatie in MS-Acces VBA.
- Opstellen engelse handleiding voor de verschillende kantoren in Europa.
Projectteam:
Zelfstandig uitgevoerd met input van twee materiedeskundigen.


Periode: 1-5-99 - 1-6-99
Organisatie Volwater Conserven BV
Branche: Conserven
Functies: Analist/Ontwerper, Programmeur
Tools: VBA, MS-Access 97
Projectbeschrijving:
Een voorraad en factuur systeem dat is voorbereid op de komst van de euro het jaar 2000,
voor Volwater & Zonen Conserven B.V.
Werkzaamheden:
- Analyse en ontwerpen van het systeem.
- Programmeren de applicatie.
Projectteam:
Zelfstandig uitgevoerd, met input van een medewerker.



Periode: 12-4-99 - 15-7-99
Organisatie Yakult Nederland
Branche: Retail
Functies: Analist/Ontwerper, Programmeur
Tools: VBA, MS-Access 97, MS-Excel 97, MS-Word 97, Visual Basic 5.0
Projectbeschrijving:
Een rapportage tool in Access voor Yakult Nederland BV. Input wordt geleverd door vier districtskantoren, waarbij de dagelijkse aanlevering van verkoopcijfers de basis biedt voor rapportage en analyse op het hoofdkantoor.
Werkzaamheden:
- Uitvoeren van een uitgebreide informatieanalyse. Hiervoor zijn verschillende sessies gehouden met toekom-stige gebruikers van de districtskantoren.
- Opstellen van een functioneel en technisch ontwerp
- Programmeren van de applicatie in MS-Access VBA. Hier is ondermeer gebruik gemaakt van de database replicatie functie van Access. Rapportage is gerealiseerd in Excel en Word met behulp van VBA.
- Implementatie van het systeem op de verschillende disctrictskantoren. De ingebruikname van het systeem is voorafgegaan met een uitgebreide workshop waarin het systeem is voorgesteld.
Projectteam:
Twee programmeurs en twee materiedeskundigen.


Periode: 15-4-98 - 1-4-99
Organisatie Ministerie van verkeer en waterstaat, Dienst Weg en Waterbouw
Branche: Weg en Waterbouw
Functies: Analist/Ontwerper, DBA
Tools: Process Analist, Data Architect, Visual Basic 5.0, MS-Access 97, Doc-To-Help
Projectbeschrijving:
Ontwikkeling van een systeem waarmee Rijkswaterstaat, Dienst Weg en Waterbouw een planning kan maken voor het onderhoud van de rijkswegen in Nederland. Deze planning is gebaseerd op een aanlevering van een zevental meetgegevens, die middels een aantal stappen worden herleid tot een overzicht per jaar, per dienstkring en het geplande onderhoud per wegdeel, met de bijhorende kosten.
Werkzaamheden:
- Afmaken van een functioneel ontwerp dat door iemand anders was gestart.
- Opstellen van een technisch ontwerp volgens de richtlijnen van CMG. Dit is gebaseerd op de SDM metho-diek. Hierbij is gebruik gemaakt van de tools Process Analist en Data Architect. Om de complexe materie duidelijk te krijgen zijn er vele sessies met materie deskundigen geweest.
- Programeren van de applicatie. Het programmeren vond plaats door een team van drie tot vijf programmeurs die ieder een of meerdere modules maakten.
- Database administrator. Dit omvatte naast het onderhoud van de database ook het verzorgen van testdata.
- Testen van de modules voordat ze naar de opdrachtgever gingen voor gebruikerstesten.
- Schijven van de helpfunctie voor de applicatie in Doc-To-Help
Projectteam:
Teamontwikkeling. Het team bestond uit vier tot vijf programmeurs, een technisch projectleider, een algemeen projectleider en twee materiedeskundigen.


Periode: 20-3-98 - 10-4-98
Organisatie IWACO
Branche: Weg en Waterbouw
Functies: Programmeur
Tools: VBA, MS-Access, MS-Word
Projectbeschrijving:
Optimaliseren van een MS-Access applicatie bij IWACO. Er waren een tweetal hoofdproblemen. Ten eerste werkte de distributieversie van de applicatie niet op elke willekeurige Windows omgeving. Ten tweede waren er problemen met de rapportage via Word, deze moest worden vervangen door een rapportage in Access
Werkzaamheden:
- VBA – programmeren. Met name queries opbouwen/aanpassen en rapporten in MS-Access maken.
Projectteam:
In samenwerking met Hoofd automatisering en twee materiedeskundigen.


Periode: 16-2-98 - 27-2-98
Organisatie The Greenery
Branche: Groente & Fruit
Functies: Programmeur
Tools: VBA, MS-Access
Projectbeschrijving:
Het maken van rapporten, formulieren op basis van informatiebehoeften van gebruikers binnen
de Greenery.
Werkzaamheden:
- SQL-queries opbouwen en MS-Access programmeren.
Projectteam:
Zelfstandig uitgevoerd

Periode: 5-1-98 - 29-1-98
Organisatie Volwater Conserven BV
Branche: Conserven
Functies: Analist/Programmeur
Tools: VBA, MS-Access
Projectbeschrijving:
Het maken van een procesregistratieapplicatie voor Volwater Conservenfabriek BV. Productie van levensmidde-len moet aan strenge controle-eisen voldoen. Informatie over kritieke punten binnen de proceslijn worden opge-slagen in een database, zodat bij latere klachten of controles naar eventuele oorzaken gezocht kan worden.
Werkzaamheden:
- Informatie-analyse en opstellen van een functioneel en technisch ontwerp.
- MS-Access programmeren
Projectteam:
In samenwerking met de directeur uitgevoerd.


Periode: 2-6-97 - 25-7-97
Branche: Supermarkt
Functies: Analist/Programmeur
Tools: VBA, MS-Access
Projectbeschrijving:
Het maken van een management informatiesysteem voor supermarkt filialen. Het betrof informatie over filiaalom-zetten en marges van een aantal weken. De gegevens waren beschikbaar in een zeer statische UNIX-Applicatie, waar rapportage zeer omslachtig was. Door een exportscript te schrijven konden de gegevens worden geïmpor-teerd in een Access applicatie en kon er een week, dag en maandrapportage worden gemaakt.
Werkzaamheden:
- Informatie-analyse en opstellen van de rapportdefinities.
- Programmeren van de applicatie in MS-Access
Projectteam:
Team bestond uit vier mensen, te weten: DBA, Assortimentsmanager, Hoofd financiële
afdeling en systeemontwikkelaar (ikzelf).


Periode: 1-6-97 - 30-1-98
Organisatie: Diade automatisering
Branche: Bloemen
Functies: Programmeur
Tools: Visual Basic, MS-Access
Projectbeschrijving:
Het betrof een aantal projecten:
- De bouw van een relatiebeheersysteem in Visual Basic 5.0 en Microsoft Access voor bloemenexporteurs.
- De bouw van een documentbeheersysteem met behulp van Visual Basic 5.0 en Microsoft Access waarmee documenten kunnen worden beheerd en gecreëerd (inclusief spellingschecker). Aan gecreëerde documen-ten kunnen adressen worden gekoppeld, waarna een mailprogramma de documenten per fax of email ver-stuurd (in opdracht van Axerrio Software).
- De ontwikkeling van branchespecifieke software met behulp van Visual Basic 5.0 en Microsoft Access voor bloemenexporteurs. Dit zijn onder andere applicaties voor prijsberekening en het opmaken van aanbiedingen en prijslijsten (in opdracht van Axerrio Software).
- Het maken van een applicatie waarmee kloktransacties van de veiling kunnen worden opgehaald van een NET400 systeem en vervolgens worden geconverteerd en geïmporteerd in een MS-Access database.
Werkzaamheden:
- Informatie analyse voor alle applicaties
- Systeemontwerp voor alle applicaties
- Programmeren
Projectteam:
Bij al deze deelprojecten bestond het ontwikkelteam uit twee tot drie personen die nauw samenwerkten met de gebruikers.