No Title
cv: 2445 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Allround zeer ervaren ICT'er

23-sep-2010
Werk, tijdelijk/vast/freelance

Van 1986 tot 1991
M.A.V.O. (Nederlands, Duits, Engels, Wiskunde, Natuurkunde, Economie).
Diploma Behaald op 4 juli 1991


Van 1991 tot februari 1993
Applicatiebeheerder bij het Informatica Scholings Instituut.
Diploma Behaald op 30 juli 1993


Van augustus 1991 tot April 1992
Stage bij de firma Gcomp NL als systeembeheerder van een Novell netwerk en technisch medewerker. Gcomp is een bedrijf dat netwerken plaatst volgens een door AT&T ontwikkelt systeem(PDS).

Van juli 1992 tot februari 1993
Stage bij de firma Schreuder Kantoor Machines op de afdeling soft- en hardwaresupport. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het klant/probleem gericht programmeren van Q&A, testen en problemen vaststellen en evt oplossen van hard en software problemen van klanten en het beta testen van het maatwerk point of sale systeem dat door Schreuder op dat moment in ontwikkeling was.

April 1993
Systeem Beheerder Stichting Meerwerk Zoetermeer, mijn taken hier waren het reorganiseren van de Q&A database en het novell netwerk in de van de voren vastgestelde tijd van een maand. De database is in nauwe samenwerking met de medewerkers uitgebreid naar een overzichtelijker en funtioneler geheel.

Van oktober 1993 tot oktober 1994
Vervangende Dienst vervuld bij de Technische Universiteit Eindhoven (Faculteit Werktuigbouwkunde). Mijn taken hier bestonden uit het beheren van het UNIX netwerk bestaande uit 19 silicon Graphics, 4 HP's, 4 Sun's en ongeveer 100 IBM PC's. Naast het beheren van de computers was ik ook verantwoordelijk voor de eerste lijns gebruikers ondersteuning

Van maart 1995 tot juni 1995
Wide Area Netwerk Beheerder bij AT&T (Global Managment Center), mijn taken bestonden uit het bewaken en configureren van netwerken van klanten, die met cisco routers met elkaar verbonden zijn.

van juni 1995 tot juni 1996
Medewerker technische dienst bij de firma NetSys B.V., mijn taken hier bestonden uit eerste lijns support naar de engineers die bij klanten zitten, troubleshooting voor problemen op UNIX gebied, inrichten van Novell Netwerken (inc.configureren/installeren hard en software).De Laatste 4 maanden zat ik gedetacheerd bij EDS CVI als UNIX systeem beheerder van 2 HP's, 1 RS/6000 en een Sequent.

van oktober 1996 tot maart 1997
Unix Systeem beheerder bij Luna Internet, mijn taken hier zijn het installeren en onderhouden van de huidige en nieuwe servers. Het ontwikkelen van nieuwe producten (zoals internet/mail/uucp gateways via ISDN). Ondersteuning van de helpdesk bij lastige systeem gerichte vragen.

van april 1997 tot augustus 1998
Office systeem beheer XS4ALL Internet, mijn taken hier bestonden uit het interne netwerk en de pc's van de werknemers is optimale staat te laten functioneren en zonodig aan te passen aan de wensen van de gebruiken. Het vervaardigen van Backups, het bestellen van nieuwe hard en software. Verder had ik hier een ondersteunende taak voor het unix systeem beheer team.

Vanaf februari 1997 tot juli 2002
Zelfstandig ondernemer in de automatisering.
Mijn bedrijf houdt zich bezig met de installatie, support en troubleshooting van kantoor netwerken gebaseerd op Netware en Windows NT. Hier heb ik een brede ervaring op gedaan met diverse en veelzijdige netwerken, naast kantoor automatisering houden we ons ook bezig met inrichting en ondersteuning van unix netwerken voor content providers (Meestal FreeBSD gebaseerde systemen). Verder nog diverse kleinere opdrachten op netwerk installatie/troubleshooting gebied.

Vanaf september 2001 tot oktober 2002
Beheerder Technische Infrastructuur bij DaimlerChrysler Services (Mercedes-Benz Leasing Nederland) in nieuwegein, mijn taken hier bestaan uit het beheren van de HP unix machines tbv de bedrijfskritische lease applicaties voor Mercedes benz leasing Nederland, het bewaken van de security en de back-up procedure, tevens verzorg ik de 3de lijns support voor de Novell en windows systeem beheerders. De Novell Omgeving bestaat uit een 2 tal cluster servers en een 4 tal novell servers voor Zen, Redius (tbv remote users) en file services. Het windows netwerk bestaat uit diverse NT 4 en windows 2000 servers tbv mail (Lotus notes server), web en database servers. Bij een groot aantal upgrades en installaties heb ik voor in in samenwerking met de applicatie beheerders geinstalleerd (Zowel migratie van nt4 naar windows 2000 als komplete nieuwe windows 2000 installies).

Vanaf April 2003 tot Mei 2003-05-01
Werkzaam op projectbasis bij Knowledge Solutions in Almere.
Project 1: Troubleshooting op een Novell netwerk met Groupwise om de mail via een ISDN verbinding in goede banen te laten lopen.
Project 2: Migratie traject van Windows 98 naar Windows 2000 bij de Gemeente Haarlem, hierbij ging het voornamelijk om te kijken welke applicaties er onder 2000 nog via de NAL konden worden verspreid.
Project 3: Verhuizing Kantoor automatisering in het Onze lieve vrouwen gasthuis te amsterdam, het ging hier om het afkoppelen en op de nieuwe lokatie aansluiten en configureren van Windows PC's en Wndows Based Terminals (Eizo) welke aan naar de windows terminal server moesten connecten. Indien pc's nog niet gepatched waren moest ik dit ook nog doen.

Kennis van de volgende besturingssystemen:
Microsoft DOS 3.30 t/m 6.22,
OS/2 (1.x, 2.x, warp),
Novell (2.x - 5.x),
Microsoft Windows Werkplek (95, 98, ME, NT, XP),
Microsoft Windows Server (NT, 2000),
AmigaDOS (1.x, 2.x, 3.x)UNIX: HPUX (7.x - 11.x), SUNOS, Solaris (2.x), IRIX (4.x, 5.x),
Dynix/ptx, AIX, SCO/Xenix, SCO/Unix, Linux, FreeBSD (2.x, 3.x, 4.x)

Kennis van de volgende software:
Dos/Windows: lotus 1-2-3, dBase III+/IV, WordPerfect (Dos/Windows), Q&A 4.0NL, Q
uatro Pro, Desqview 2.x, Norton Utitities, Microsoft Office (95/97/2000/XP)

Unix: Apache, mysql, php, postgresql, ssh, sendmail, qmail, imap, pop, firewall/
portblocking/security.

Alle standaard UNIX utilities en X11 Window Systeem voor UNIX (R4, R5, R6)
Bash, sh, csh, tcsh, ksh, rsh (restricted shell).
SAM (HPUX System Administator util), SMIT (AIX System Administator util)
sysadmsh (SCO System Administration util)

Kennis van de volgende Netwerk Systemen/Methoden:
Cisco Routers(2500/3600/4500), Cisco Programmering(8.x/9.x/10.x/11.x/12.x), Ethernet, tokenring, arcnet, dial-up(Dial-in en Dial-out), huur lijn verbindingen (digitaal en analoog), Frame Relay, Tunneling.

Ervaring met de volgende Netwerk Protocols:
TCP/IP, TTPT, GRE, IPX, NFS, (C)SLIP, PPP, Sun RPC, DNS, SMTP, SNMP, NNTP,
HTTP, HTTPS/SSL, SSH, IMAP en POP.