No Title
cv: 2402 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Migratiespecialist / Coördinator / ICT-Beheerder
Lisse
01-dec-2010
Freelance opdrachten

Vooropleiding:
-----------------
2002: Haagse Hogeschool: Informatica & Informatiekunde
Studierichting: Management & Beheer van Informatie Technologie
1995: Open Universiteit: Technische wetenschappelijke Informatica
1993: Voortgezette Opleiding: Technicus Industriële Elektronica
1976: MTS Elektronica

Vakinhoudelijke trainingen:
-------------------------------
2003 LogicaCMG : PeopleSoft en SAB Overview
2002 CMG Academie : PRINCE II
2002 CMG Academie : Commander Project Management
2002 CMG Academiie : TestFrame
2000 Transfer Solutions : Oracle Designer / Developer 6/6i
1997 Getronics Training : ITIL Essentials

t/m 1999 Getronics Training Interne en Externe Trainingen:
Windows NT, Client/Server, Network LAN/WAN, Novel en OS/2




Netwerkbeheer & ICT-Infrastructuur : 12 jaar
Orcale Designer 6.0 / Oracle Developer : 3 jaar
Visual Basic 6.0 / MS-Access : 2 jaar

· Oracle Ontwikkelaar
· Informatie Analist
· Applicatiebeheer
· Coördinator / Deelprojectleider
· Netwerkbeheer & ICT Infrastructuur
· Migratiespecialist
· Implementatiespecialist


Tools:
-------
SQL en SQL*Plus; PL/SQL in de client en server; Oracle Form Builder (versies 4.5, 5, 6, 6i); Oracle Report Builder (versies 4.5, 5, 6, 6i); Designer ontwerp (versie 6, 6i); Designer genereren (versies 6, 6i); TOAD; Visual Source; SafeInbelvoorziening (MS-MAIL Remote, SITA netwerken, CITRIX en SHIVA); Microsoft Office pro, MS Cliënt, Schdule+; Intra/Internet TCP/IP configuratie tools; Norton Commander; VISIO 5 en 6.

Besturingssystemen:
-------------------------
Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows 98, Windows 95

Databases:
-------------
Oracle Database versies 7,3 en 8.0; MS-Access versies 97 en 2000 en SQL Servers

Platforms:
------------
Windows NT; Novell;UNIX; IBM Mainframe AS400; MVS (Cargoal, Chain); CITRIX.

Carričre Samenvatting:
---------------------------
2004 tot Heden : Oprichten van eigenonderneming
1999 tot 2004 : LogicaCMG
1987 tot 1999 : Getronics Networks & Services

Profiel:
--------
Megahed is sinds 1987 werkzaam in de ICT-Branche. Tot en met 1999 heeft hij gewerkt in verschillende functies bij Getronics Networks & Services. Vanaf 1999 is Megahed werkzaam bij LogicaCMG Public Sector. Hij heeft brede kennis en ervaring op het gebied van Beheer en Inrichten van ICT-Infrastructuur. Megahed heeft gewerkt in tientallen complexe ICT migratieprojecten in verschillende branches bij o.a. ING-Bank, KLM-Cargo, Amsterdam Optiebeurs, Rijksbelastingdienst en het Ministerie van VROM. In de laatste 5 jaar was hij actief bij grootte migratieprojecten bij het Ministerie van Defensie. Daarnaast heeft hij veel ervaring gedaan op het gebied van systeemontwikkeling. Megahed heeft ervaring in het ontwikkelen met Oracle Designer, Oracle Developer, Visual Basic en MS-Access.


Mar 2004 tot Heden: Oprichten van eigenonderneming
------------------------------------------------------------------------
Na 17 jaar in loondienst heeft Megahed besloten om een nieuwe uitdaging te gaan en om voor zichzelf te beginnen als Zelfstandig Ondernemer Zonder Personeel. In de oriëntatiefase heeft hij verschillende onderzoeken gedaan met betrekking tot het opstellen van het Ondernemingsplan, Marketingplan, Productieplan, Managementplan en Financieel plan.

Resultaten
Een goede voorbereiding voor het ondernemerschap zorgt voor een succesvolle resultaat.

Carričre Overzicht LogicaCMG:
-------------------------------------

Ministerie van Defensie (CO)
-----------------------------------
Jul 2001 – Mar 2004: Oracle Applicatiebeheer
Project: iSYS-DGP (InformatieSYS. Directoraat Generaal Personeel)

iSYS-DGP is een in Oracle ontwikkelde Client/Server applicatie waarmee het mogelijk is allerhande informatie op financieel en personeelsgebied op te vragen. Megahed zorgde voor het correctief, functioneel en adaptief onderhoud van het informatiesysteem met behulp van Oracle ontwikkel tools (Forms, Report, PL-SQL, Designer en TOAD). Megahed hanteerde de standaards methode en technieken voor projectmanagement zoals vastgelegd in het kwaliteitssysteem CMG:COMMANDER.

Resultaten:
Veel tijd en kosten zijn bespaard. De kwaliteit, de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van het informatiesysteem zijn aanzienlijk verbeterd.

Eneco Energie
------------------
Jul 2003 – Nov 2003: Oracle Ontwikkelaar / MS- Access
Project: 2B GG en GroenSwitch

De inzet van Megahed betrof de migratie, de conversie, het testen en maken van rapportage overzichten met behulp van Oracle tools (TOAD) en MS-Access.

Resultaten:
De betrouwbaarheid en de integriteit van de klantgegevens zijn gewaarborgd.

LogicaCMG (intern project)
---------------------------------
Dec 2002 – Mar 2003: Informatie Analist / Ontwikkelaar Visual Basic
Project: Living Tomorrow (het huis van de toekomst)

Belangrijkste taak van Megahed was het bedenken en verwezenlijken van toepassingen voor het huis van Living Tomorrow, met name voor het ontwikkelen van een spraakgestuurde applicatie voor de keuken en de badkamer. Megahed heeft in de Ontwerp en de Ontwikkelfase van dit project gewerkt.

Resultaten:
Ervaring opgedaan met spraaktechnologie waarbij het opbouwen van ervaring met de ontwikkeling van spraaktoepassingen centraal stond. De resultaten zijn te zien in het huis van de toekomst in Amsterdam.

Koninklijke Marechaussee
-------------------------------
Mar 2002 – Aug 2002: Systeem Ontwikkelaar (MS-Access)
Ontwikkelen van een Intranet-look applicatie
Megahed heeft een Intranet-look omgeving applicatie ontwikkeld in MS-Access en heeft gezorgd voor het inrichten van deze applicatie. Daarnaast zijn door Megahed voorstellen geschreven voor het plaatsen van de Content binnen de applicatie en is de Contentbeheerder Koninklijke Marechaussee opgeleid als beheerder van deze applicatie.

Resultaten:
De Intranet-Look omgeving is ingevoerd, operationeel gesteld en thans volledig in beheer bij de Content Beheer.

Koninklijke Landmacht
--------------------------
Nov 2001 – Mar 2002: Coördinator
Project: ISII-KL (Implementatie Standaard ICT-Infrastructuur - KL)

Het project ISII-KL had als doel het KL-breed invoeren van de defensiebrede LAN2000-standaard tot op werkplekniveau. Hiervoor was het noodzakelijk de strategische, tactische en operationele beheerprocessen in de staande beheerorganisatie te integreren. Alle voorbereidingen voor de uitrol van de LAN2000-producten werden door Megahed gecoördineerd en uitgevoerd. Megahed was verantwoordelijk voor het coördineren en het implementeren van 5000 werkplekken, het aansturen van 10 migratiespecialisten en het leveren van ondersteuning aan het beheergroep op het gebied van Incident, Problem en Changemanagement.

Resultaten:
Het resultaat was een succesvolle migratie van de serverparken en clients. Door deze succesvolle migratie is het vertrouwen van de volgende te migreren locaties toegenomen.

Koninklijke Luchtmacht
--------------------------
Jun 1999 – Jun 2001: Migratiespecialist / Deelprojectleider
Project: KLuIM (Koninklijke Luchtmacht Implementatie Middenlaag)

Megahed werkte bij het Projectbureau KLUIM en zorgde voor het inrichten van de ITIL Processen, het ontwikkelen en implementeren van de Werkinstructies. Megahed gaf begeleiding, training en ondersteuning aan de lokale beheerders en aan DTO medewerkers. Met behulp van Werkinstructies werd het ‘Operationeel Beheer’ voor alle Vliegbasis-onderdelen in het hele land uitgevoerd. Daarnaast coördineert Megahed de escalatieproces tussen de Lokale Beheer en de Centrale Beheer en zorgde voor de migratie van allerhande applicaties van de Koninklijke Luchtmacht naar een Windows NT omgeving conform de Defensie standaard (LAN2000).

Resultaten:
Naast het invullen en verbeteren van de ITIL Beheerprocessen vňňr, tijdens en na de uitrol zijn de eindproducten aan de lijnorganisatie succesvol overgedragen.


Carričre Overzicht Getronics Networks & Services
--------------------------------------------------------------
Okt 1987 – Jun 1999: Project Engineer

In deze periode heeft Megahed brede kennis en ervaring op het gebied van Beheer en Inrichten van ICT-Infrastructuur in verschillende branches opgedaan. Als Project Engineer heeft hij tientallen migratieprojecten succesvol uitgevoerd bij o.a. het Ministerie van VROM, KLM Cargo, EOE-Optiebeurs, ING Bank en de Rijksbelastingdienst.

Ministerie van VROM
------------------------
Okt 1998 – jun 1999: Netwerkbeheer & ICT Infrastructuur
Project: NIVRO

Na het migratieproces komen vaak onverwachte (structurele) problemen voor, zoals netwerk uitval, Printers problemen, Applicatie problemen, werkplek configuratie problemen. Deze problemen zijn door Megahed grondig onderzocht, geanalyseerd en opgelost. Tevens maakt Megahed verschillende installatieprocedures conform de standaard en zorgt voor het continue bijwerken van de installatiemethoden. Daarnaast geeft Megahed ondersteuning aan collega’s bij moeilijkere inhoudelijke problemen (de derdelijn support helpdesk).

Resultaten:
De kinderziekten zijn na de migratiefase verholpen. De installatieprocedure is conform de standaard succesvol gemaakt. De kwaliteit van het Beheer is verbeterd.


KLM-CARGO
----------------
Aug 1996 – okt 1998: Netwerkbeheer & ICT Infrastructuur

Beheren van de huidige KLM-CARGO ICT-Infrastructuur. Megahed heeft 2 jaar lang op deze Infrastructuur diverse beheer werkzaamheden uitgevoerd. Megahed zorgde voor het beheer van Internet en Novell 3.12 File Server's en workstations voor diverse kantoren op Schiphol. Megahed functioneert als de 3e lijnshelpdesk en als gebruiker ondersteuning bij diverse standaard en mainframe applicaties zoals PROMIS, IBM 3270 terminal emulatie (RUMBA), DB2/MVS , MVS-Cargoal mainframesystemen, Powerplay, Impromptu en Lotus Notus.

ING-BANK
-------------
Juni 1996 - Aug 1996: Netwerkbeheer & ICT Infrastructuur

Beheren van de diverse ICT-infrastructuren en Helpdesk ondersteuning bieden aan ING medewerkers. Megahed coördineert en uitvoert het roll-uit migratieproject in samenwerking met een projectleider. Megahed registreert, Implementeert de software en zorgt voor het onderhoud van meer dan 500 werkplekken bij o.a. ING Dealingroom en bij ING Hoofdgebouw in Amsterdam.

Resultaten:
De kwaliteit van het Beheer van de verschillende ICT-Infrastructuren is verbeterd, daarnaast zijn diverse migratieprojecten succesvol voltooid en dankzij een goede service (Helpdesk gebruikerondersteuning) zijn de klanten zeer tevreden over deze samenwerking.

AMSTERDAM EOE OPTIEBEURS
--------------------------------------
Dec 1995 – Juni 1996: Netwerkbeheer & ICT Infrastructuur
Megahed coördineert, implementeert financiële software pakketten en voert uit het migratieproject waarbij de oude ICT-Infrastructuur vervangen wordt door een geavanceerdere ICT-Infrastructuur. De nieuwe Infrastructuur is berust op glasvezel en radioLAN technieken en de software pakket die door CMG is ontwikkeld wordt SWITCH genoemd en is bedoeld voor snellere transactiesdoeleinden. Naast de bovengenoemde activiteiten zorgde Megahed voor het installeren van 268 notebooks, 500 PC’s , 500 monitoren, 60 handhels en 12 Basis stations (Access Pointes).

Talen:
-------
Nederlands : Goed
Engels : Goed
Arabische : Uitstekend