No Title
cv: 2317 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'sProgrammeur
Amsterdam
01-feb-2012
Opdrachten

Opleiding:
Erasmus Universiteit Rotterdam, Bedrijfseconomie. Ik heb daar de studierichting Bestuurlijke Informatiekunde gedaan.

Verschillende cursussen, waaronder:
* Project management (Prince II)
* Time management (Krauthammer)
* GSM: (Vodafone)
* Communicatieve vaardigheden
* Contract managementC++, ASP, VB en VBA, Perl en PHP, zowel onder Microsoft Windows (.NET) als onder Linux.
Taalkennis

Spreken
Schrijven
Nederlands
Moedertaal:
Moedertaal:
Engels
Zeer goed
Zeer goed
Duits
Goed
Goed
Frans
Redelijk
Redelijk
Italiaans
Redelijk
Niet

Werkervaring:
* 2005 - Nu

Freelance Programmeur

Treasury Services BVBA (www.treasuryservices.be)
Treasury Services levert financiŽle diensten en producten, waaronder een software pakket waarmee analyses kunnen worden gemaakt van portefeuilles van geavanceerde financiŽle instrumenten.

Voor Treasury Services heb ik deze software ge-audit en voer ik nieuwe ontwikkelingen en onderhoud uit. Het systeem is geÔmplementeerd in VB.net.

Ondernemer

BoxedWireless (www.boxedwireless.com)
BoxedWireless levert authenticatie diensten voor draadloze netwerken, gericht op het MKB. Dit zijn bedrijven waar de beveiliging van het draadloze netwerk essentieel is, terwijl de kennis en ervaring om een dedicated authenticatie server op te zetten vaak ontbreekt. Ik ben oprichter en eigenaar van BoxedWireless.

BoxedWireless is gebouwd op LAMP (Linux, Apache, MySql en PHP) en de RADIUS provisioning module is geschreven in Perl.

* Aramiska BV, 2001 - 2004

Director IT and Customer Services

Aramiska is een Internet Service Provider (ISP), maar met dat verschil dat de verbinding via een twee-weg satellietverbinding wordt geleverd. Dit betekent dat ook niet-bekabelde gebieden gebruik kunnen maken van breedband internet. Aramiska levert haar diensten in geheel Europa.

Binnen Aramiska was ik verantwoordelijk voor een drietal gebieden: Customer Services,Telesales en de IT afdeling. Een belangrijk project waarin ik veel zelf heb geprogrammeerd was de implementatie van het order systeem in PHP (voor het webdeel) en MS-Access/VBA (voor de orderverwerking in de backoffice). Deze laatste heeft een interface met Oracle om klanten te synchroniseren tussen de orderverwerking en de financiŽle systemen (Oracle Applications).


* QiCon Business Consultancy, 2000 - 2001

Ondernemer

PlayObject (www.playobject.com)
PlayObject levert een 3d-puzzle game voor Pocket PCs. Zowel het spel als de website heb ik zelf geschreven, met inbegrip van de 3d-engine. Het spel is geschreven in C++, de website van PlayObject is gemaakt in ASP.

Operations Manager Europe Genie

Genie is nu onderdeel van BT/O2 en levert in veel landen Web en WAP portals. Binnen Genie was ik verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van de Operations afdeling voor het vaste land van Europa, hetgeen zowel de eerste lijn (Customer Services) als de tweede lijn (Network Operations) omvatte. Voorbeeld landen zijn Nederland, Duitsland, ItaliŽ en Spanje. Tevens was ik verantwoordelijk voor de wereldwijde tender voor het contract voor de eerste lijn support.

* DDV (nu LogicaCMG), 1998-2000

Product Manager Customer Services Blu spa (nu Wind en Libero)

Blu was de vierde mobiele operator in ItaliŽ, gestart in mei 1999. Naast een GSM netwerk omvatte dit ook een internet service provider met gratis internet en een portal. Ik was verantwoordelijk voor het opzetten van de klantenservice functie voor de internet service provider.

Tevens was ik verantwoordelijk voor het project management van het opzetten van het authenticatie proces, gebaseerd op de synchronizatie van de portal database (LDAP) en een RADIUS server.

Project Manager Customer Services Ben Nederland BV (nu T-Mobile)

Tijdens dit project was Ben net 4 maanden op de Nederlandse markt. Ik heb een audit uitgevoerd op de klantenservice afdeling en de aanbevelingen doorgevoerd. Dit bestond ondermeer uit het invoeren van een CRM systeem, het opzetten van een project- en kwaliteitsfunctie en geformaliseerde incident- en problemmangement processen.

Project manager Direct Sales KPN Orange (nu Base)

KPN Orange was de derde mobiele operator in BelgiŽ. Dit project liep in de maanden voorafgaand aan de launch. Ik was verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van het direct sales systeem, de market break (toewijzing van gelijkwaardige gebieden aan sales representatives) en voor het ontwerp van het pay-plan.

* Libertel BV (nu Vodafone Nederland), 1996-1998

Project Manager Customer Services

Als manager van de project management functie van de Customer Services afdeling van Libertel was ik verantwoordelijk voor de introductie van nieuwe producten en diensten en het bouwen en launchen van nieuwe call centers. Daarnaast was ik de interface naar de IT afdeling en viel het ACD management onder mij. Gedurende 6 maanden heb ik als interim lijnmanager gefunctioneerd voor 1 van Libertel's call centers.


* Ormit BV, 1994-1996

Robeco

Assistent project manager voor het verhuizen van het Robeco datacenter naar een ander gebouw. Deze verhuizing is in 1 weekend uitgevoerd zonder dat de gebruikers dat hebben gemerkt.

Ordina

Verantwoordelijk voor het schrijven van een business plan voor Ordina om de in die tijd sterk opkomende multi-media markt in te gaan.

Ericsson

Verantwoordelijk voor het verbeteren van de efficiency van de System Test Plant (STP) door de implementatie van een boekings- en forecastsysteem.