No Title
cv: 2314 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



consultant
Leiden
01-feb-2010
advieswerk business - it

Algemeen : -MAVO (Ne, En, Wi, Na, Sk, Bi) diploma 1979
-HAVO (Ne, En, Wi, Na, Sk, Bi) diploma 1983
-HEAO-BI/BA (niet afgerond) 1988
-MCSE 1997 (deelcertificaten)
-Certified Internet Consultant (WSI)

Training & vorming: -IBM: MVS, JCL, TSO, CICS, DB2, SNA, VTAM, NCP
-ITIL essentials (certificate), Problem management, Change management
-Persoonlijke Effectiviteit (Pink Elephant): Communiceren,
Presentatietechnieken, Onderhandelen, Besluitvorming, Vergadertechnieken, Planning
-Middle Management (Pink Elephant): Organisaties, Leidding geven op de werkvloer, Motiveren van medewerkers, Conflicthanteren, Open onderhandelen, Vergadertechnieken, Schriftelijke rapportagetechnieken.
-Perfect Presentation (David Bloch)
-Projectmatig werken (Pink Elephant)
-Branchecursus Bank- & Verzekeringswezen
-T-ACT (Consultancy training Pink Elephant)
-Prince2 Expert
-Internet Solutions Lifecycle Methodology (WSI Internet Consulting)


Technisch : Installatie, beheer, onderhoud van systeemprogrammatuur op IBM mainframe
Kennis van Windows platform (9x en NT),
LAN, WAN, ethernet, Tokenring, ISDN, serial.
beheer CiscoWorks, CiscoView, HP Openview,
Migratie: OS/2 - NT4.0
Systeemprogrammering: VTAM, NCP. (IBM Mainframe)
Installatie en inrichting diverse netwerkcomponenten (SNA netwerk)
Netwerkontwerp en inrichting NT, Ethernet
Advies m.b.t. relatie tussen infrastructuurcomponenten en processen/services. Functioneel ontwerp: vertaling van infrastructurele componenten en processen naar beheerbehoeften (monitoring). In beheername producten opgeleverd vanuit projecten.


Organisatorisch : Dealingroom ING-Asd en Frft IT infrastructuur: inrichten netwerkmanagementomgeving
NT Testplan schrijven Y2K
Advies wijzigingen Netwerk Infrastructuur
Uitwijkplanning Netwerk Infrastructuur
Opzetten nieuwe business-cluster Technisch Consultancy
Product Manager Network Infrastructure
Herstructureren afdeling system & network control
Resourceplanning, formatieplanning maken, beleidsstukken schrijven, budgetteren, uitvoeren personeelsbeleid (functionerings-, beoordelings-, salarisgesprekken en sollicitatiegesprekken)
Mede inrichten Planning en Control
Schrijven van adviesrapporten (technisch/organisatorisch)
Opstarten onderneming, businessplanning

Managerial : Afdelingshoofd, manager afdeling system & network control (10 fte)
Inrichten Configuratie-, Problem- en Change management
Netwerkmanager, TAG leider Network Infrastructure
Coaching projectleider
Projectleider Netwerkontwerp en inrichting NT, Ethernet
Coordinator verhuizing
Probleem manager, Change manager
Service Level Manager (NUS)

Commercieel : Inkoopadvies HW en SW
Onderhouden contacten leveranciers van diensten en producten en creeren van nieuwe leads cq samenwerking (relatiebeheer, contractmgmt)
Acquisitie voor accountmgmt en voor MC
Aquisitie, sales en marketing voor eigen onderneming


Huidige werkzaamheden

Periode: Januari 2004 - heden
Functie : Internet Business Consultant, zelfstandig ondernemer
Bedrijf: WSI Internet Consulting & Education / MI Solutions
Werkzaamheden: Adviseren op het gebied van Internet. Begeleiding bij het stroomlijnen van bedrijfsprocessen d.m.v. Internet technologieën. Uitvoeren van Internet business analyses, helpen bij het bepalen van een Internet strategie en de implementatie van een daaruit voortvloeiende Internet oplossing. Doorlopende monitoring van de geboden oplossing en evt. bijsturing.
(Design en development websites. Revisie en renovatie websites. Leveren van diverse Internetapplicaties op gebied van e-commerce en e-business, e-learning. Zoekmachine optimalisatie, hosting, Internet marketing.)

Periode: Januari 2003 - januari 2004
Functie: Zelfstandig ondernemer
Bedrijf: WSI Internet Consulting ( I.O. )
Werkzaamheden: In de periode tussen januari 2003 en januari 2004 heb ik me bezig gehouden met oriëntatie en voorbereidingen voor het opzetten van een eigen onderneming. Het schrijven van een goed onderbouwd businessplan, het verkrijgen van een financiering en het volgen van een opleiding tot Certified Internet Consultant. Voor de certificering heb ik een intensief traject gevolgd in Canada.

Werkervaring PinkRoccade

Periode: September 2000 - januari 2003
Functie : IT Consultant / Procesmanager / functioneel- technisch adviseur / Exploitatie consultant
Bedrijf : Pink Online Service unit Asd.
Werkzaamheden : Inrichten van afdeling Planning en Control. Stroomlijnen van goede resourceflow binnen de SU. Creeeren nieuwe managementrapportage voor planning en control. Aanzet voor inrichten en stroomlijnen van de processen capacity management en availability management. Change manager, voorzitter CAB. Deelname project SDS (inrichten beheer) Schrijven van functioneel rapport m.b.t. de relatie tussen diverse processen en de infrastructurele componenten . Ontwikkelen van een functioneel ontwerp voor het bewaken van complexe infrastructuren (SDS). Matchen van de uit project op te leveren producten aan de door exploitatie en beheer vereiste acceptatiecriteria.

Periode : Maart 2000 - september 2000
Functie : Service level manager / problem manager NUS
Bedrijf : Service unit Asd. Pink Online
Werkzaamheden : Verbeteren/adviseren beheer en exploitatie van Nieuw Uitkerings Systeem van de Sociale dienst van Amsterdam. Controle op het naleven van serviceafspraken met de klant en opstarten van verbetertrajecten i.k.v. dienstverlening. Aansturen van Backoffice medewerkers in het kader van probleembeheer en incidentcontrol. Sturen van veranderingsprocessen i.k.v. problembeheer en ter verbetering van de dienstverlening.Inrichten van proces Problemmgt in de service unit.


Periode : Januari 2000 - februari 2000
Functie : Technical consultant A&I
Bedrijf : Pink Elephant
Werkzaamheden : Interne werkzaamheden t.b.v. ondersteuning Managing Consultant. Acquisitie voor Professional Services (AM) t.b.v. projecten ING Barings (security consultancy). Netwerkadvierapport voor Account Management.


Periode : Februari 1999 - december 1999
Functie : Manager a.i. System & Network Control
Bedrijf : Centraal Beheer
Werkzaamheden : Direct leiding geven aan een afdeling van 9 - 10 FTE ( Operation Analists en IT-adviseurs). Lid van management team Exploitatie en Services. Medebepalen van beleid ES. Budgetverantwoordelijk (2,5 - 3 M) Bepalen afdelingsstrategie. Beleggen van IT- beheerprocessen.

Periode : November 1998 - december 1999
Functie : Technical consultant / product manager NWI
Bedrijf : Pink Elephant Technisch Consultancy
Werkzaamheden : Opzetten TAG Netwerk infrastructure. Definiëren van doelstellingen en plannen hiervan. Mede-oprichter van nieuwe discipline/unit Technisch consultancy binnen de organisatie. Product manager van het aandachtsgebied Netwerk Infrastructure. Uitbouwen van relatienetwerk met diverse leveranciers van netwerkproducten en diensten. Realiseren van TAG-plan gerelateerd aan businessplan TC.

Periode : Juni 1998 - november 1998
Functie : Netwerkadviseur, projectleider "beheer"
Bedrijf : ING/ITC/N&C
Werkzaamheden : Inrichting van een netwerk management omgeving t.b.v. het operationeel beheer van de dealingroom Amsterdam, dealingroom Frankfurt en het electronisch betalingsverkeer van de Postbank. Overdracht van deze omgeving naar de beheerorganisatie. Kennisoverdracht naar de beheerorganisatie. Beschrijven van beheerprocessen; problem- en changemanagement, configuratie management. Verzorgen van beheertools.

Periode : Mei 1998 - juni 1998
Functie : Projectleider
Bedrijf : Van Nierop Assuradeuren
Werkzaamheden : Onderzoek naar het jaar 2000 compliancy van de IT infrastructuur van Van Nierop Assuradeuren. Schrijven van een testplan voor de simulatie van de eeuwwisseling. Ondersteuning geven bij de testen en adviserend over veranderingen in de IT infrastructuur.

Periode : December 1997 - mei 1998
Functie : Netwerkspecialist, deelprojectleider "beheer"
Bedrijf : ING/ITC/N&C/NBN
Werkzaamheden : Migratie van SNA netwerk naar IP netwerk. Plannen van technische werkzaamheden door derden (PTT, etc.) Inrichten van een netwerkmanagementomgeving t.b.v. operationeel beheer van het IBN Informatie Netwerk. Overdracht van deze omgeving naar de beheerorganisatie. Kennisoverdracht naar de beheerorganisatie. Beschrijven van beheerprocessen; problem- en change management, configuratie management. Inrichten van configuratie management en het verzorgen van beheertools.




Periode : November 1997 - december 1997
Functie : Netwerkspecialist
Bedrijf : Achmea Groep ( Blue Peter )
Werkzaamheden : Ontwerpen en inrichten van een netwerkomgeving gebaseerd op een NT client-server omgeving. Bestellen hard- en software, ontwikkelen van domeinstructuur, inrichten server en clients etc. Kortom het hele scala van werkzaamheden; van functioneel-, technisch-netwerkontwerp tot aan het trekken van kabels en het patchen daarvan. Tevens coördineren van een verhuizing van deze organisatie van Amstelveen naar het WTC en aldaar weer inrichten van de nieuwe infrastructuur.

Periode : Juli 1997 - oktober 1997
Functie : Coördinator implementatie en installatie / meewerkend voorman
Bedrijf : ABN AMRO Bank
Werkzaamheden : In overleg met de resource manager verzorgen van inrichten en uitleveren van nieuwe hardware t.b.v. werkplekken van nieuwe medewerkers en vervanging van oude apparatuur. Het coordineren van de nazorg betrekking hebbende op de uitlevering van nieuwe hard- en software. Problemsolving. Planning van migratie projectgroepen. Ontwikkelen van inventarisatie formulieren t.b.v. migratie. Vooraadbeheer. Deelprojectleider NT migratie.

Periode : Januari 1993 - juli 1997
Functie : Systeemprogrammeur, netwerkbeheerder WAN (SNA)
Bedrijf : ING Bank
Werkzaamheden : Technisch beheer en onderhoud netwerkcomponenten en het verzorgen van Host-access. Implementatie van diverse netwerksoftware IBM-Mainframe en aanverwante apparatuur. Adviseren management op het gebied van uitbreidingen en wijzigingen in de netwerk infrastructuur. Onderhouden contacten met leveranciers van netwerkproducten en diensten. Onderhouden van contacten met afnemers van netwerkdiensten. Coördineren uitwijk netwerkvoorzieningen voor 4-5 ING-Bank LPARS en 2-3 Postbank LPARS. Problem- en change management, tweedelijns ondersteuning voor operations. Deelname aan diverse projecten als technisch (netwerk)specialist. Adviserend en uitvoerend bij netwerkaangelegenheden.

Periode : Januari 1989 - januari 1993
Functie : Systeem- en netwerkoperator, helpdeskmedewerker.
Bedrijf : Delta Lloyd verzekeringen
Werkzaamheden : Systeem en netwerk operations. Eerste lijns gebruikersondersteuning. Beheer IBM- Mainframe en diverse midrange computers. Beheer SNA netwerk.

Periode : December 1988 - januari 1989
Functie : Systeem operator
Bedrijf : Stork Brabant
Werkzaamheden : Systeem operations. Opzetten nieuw project en inwerken medewerker op een IBM VM systeem Overdracht van project naar projectbeheerder.

Periode : Maart 1988 - november 1988
Functie : Systeem- netwerkoperator
Bedrijf : Rabobank
Werkzaamheden : Systeem en netwerkoperations en eerstlijns gebruikersondersteuning op IBM Mainframe.




Periode : Augustus 1987 - februari 1988
Functie : Operator
Bedrijf : Hollandsche Beton Groep
Werkzaamheden : Operations, Input- en output verwerking IBM Mainframe en Harris Midrange Beheer

Periode : December 1986 - juli 1987
Functie : Systeem- en netwerkoperator
Bedrijf : Postbank Den Haag
Werkzaamheden : Verwerken van boekingsprocess, netwerkoperations, helpdeskwerkzaamheden, installatie van netwerkcomponenten en terminals IBM Mainframe


Werkervaring buiten PinkRoccade

Periode : December 1985 - december 1986
Functie : Computer operator / plv. Shiftleader
Bedrijf : Centraal Reken Instituut der Rijksuniversiteit Leiden
Werkzaamheden : Computer Operations. Verwerken batch. I/O verwerking. Incidenteel plannen shifts. IBM en Amdahl Mainframe